Toysdaily 玩具日報

查看: 12228|回復: 19

enterbay救火英雄有冇新消息?

好似之前話第一批貨已經俾人掃晒...

同埋enterbay係咪冇得訂、直接去MK買現貨?? (聽返嚟)
未買過enterbay...
thanks!!
FB Bill講話第一批比樂仔掃晒喎, 第2批要過年之後先有. 我昨晚都睇了電影, 覺得成套戲係緊張不過好多地方唔太make sense咁... 不過睇完覺得任達華同胡軍好型, 如果EB出佢figure都好大機會會買~ (反而2位主角我就興趣不大~~)
希望可以過年前買到…出唔到就要等大陸過年後:56:…
FB Bill講話第一批比樂仔掃晒喎, 第2批要過年之後先有. 我昨晚都睇了電影, 覺得成套戲係緊張不過好多地方唔 ...
jeffloh 發表於 6-1-2014 12:17 PM

我覺得幾好睇、中意佢救火之餘仲多咗啲例如人嘅陰暗面、心入面嘅心結等等

救火嗰啲就不過不失、預咗故事大概係咁

不過畫面都拍得幾靚!

我諗住買其中一隻、之後買任達華頭雕:35:
我覺得幾好睇、中意佢救火之餘仲多咗啲例如人嘅陰暗面、心入面嘅心結等等

...
ky92 發表於 6-1-2014 01:14 PM

我都覺得整體係幾好睇, 同現場真係睇到好緊張, 而且好幾段畫面拍得好靚. 不過發生災難的原因太過兒戲同唔合理,(唔太詳細講否則變了劇透) . 如果當TVB劇咁睇或者唔好理原因, 只係睇消防員英勇救人,讓人對在火場出生入死的消防員肅然起敬的話就好好睇. 當然聽故唔好駁故,

請反白:
我自己就覺得成件事少少怪咁啦. 有d似: 如果有個小孩跌在馬路中, 其實係有足夠時間抱起佢之後一齊走. 不過就梗係要做到好型咁, 一手推開個小孩, 之後架車未到時, 我點枝煙, 諗下之前做過的錯事, 先比架車撞死 (撞的時候仲要chok住樣咁比人撞...) 咁死法有d唔抵同為死而死咁啦...

不過發生災難的原因太過兒戲同太過太過太過太過太過太過太過太過唔合理 x 10000 !!!

Very very disappointed !!!!  Feel sorry about this.
expecting this release asap.:no:
1小時前話新年前出貨,各位師兄準備救火!
good news on 2014 {:1_197:}
1小時前話新年前出貨,各位師兄準備救火!
買買買 發表於 6-1-2014 05:44 PM

係咪直接去門市就買得???
回復 11# ky92

係!不過只可以贍樣為容。買左最好去公園即刻check貨,有問題即換,上次
買jordon都係甘。因為eb野d關節好流,由出相到依家,都未見隻消防員擺其他
動作出宣傳相,個頭就正!其他野真係唔知掂唔掂?祝大家好運
我就正式放棄eb。。。。。
我都覺得整體係幾好睇, 同現場真係睇到好緊張, 而且好幾段畫面拍得好靚. 不過發生災難的原因太過兒戲同唔 ...
jeffloh 發表於 6-1-2014 01:30 PM

反白討論

上網睇過幾點人地話無邏輯ge point,我覺得都解釋到,只不過要諗深一層。

1. 胡軍大陸人做消防
2. 譚燿文夾硬要開電
3. 大陸救援隊比香港消防早到
4. 謝霆鋒點煙

1. 任達華講過胡軍係破例gum入香港消防
2. 譚燿文其實係賭吾會出事,因爲shut down左九龍80%地區無電,平安夜搞d甘ge野會好大貨(而且佢幾個鐘頭前先同老闆話絕對無可能出問題)
3. 事發地點係屯門,大陸從北過黎,香港要從東、南過黎,大陸快d係咪真係無可能?(我吾熟地理,有錯指正。)
4. 其實一日之內,間接累死一個兄弟,另外一個開始吾信任自己,死左一個前輩,條女走埋,再加上一年前的陰影。我覺得霆鋒最後係故意自殺的。最後獨白有講過,入左火場後有煙籠罩你個心,係會跟足一世。

最後話災難吾合理,我又吾覺得wor。
一場中型火,地面溫度太高,附近有天然氣管,因爲有人響果度燒野拜祭,火種同d油引發再次火燭同爆炸。
譚燿文吾想平安夜停電背黑鍋,所以要用六部老爺機開電,天然氣+老爺機超負荷引發發電廠爆炸。。。。我個人黎講覺得講得過去啦。
呢個理由吾會過度牽強,因爲諷刺左一部分香港職場規則同政府處事手法。
總好過來來去去都係不小心留下火種引發5級大火啦。
咁又可以睇定先買囉!!!!
回復  ky92

係!不過只可以贍樣為容。買左最好去公園即刻check貨,有問題即換,上次
買jordon都係甘。 ...
買買買 發表於 6-1-2014 06:17 PM

THANKS!!

咁我決定都係睇定少少先喇,睇下好唔好彩到時仲買到現貨!