Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] The Dark Knight: Batman Armory with Bruce Wayne & Alfred Pennyworth

回復 469# sunnyfatb

thx!
水晶櫃應該用1 /4 頭雕縮細
早兩日唔得閒,今日睇完20/F display 即刻訂full set
原本諗住只訂武器庫, 點知上到去, 睇完個版都即時訂左full set{:1_206:}
昨日放工訂後一影 ...

Happy New Year!  {:1_235:}:77:
除非HT專登, 如果唔係都唔會太大盒吧, 因為d配件基本上都裝晒入衣櫃, 2個人形figure唔算特別大隻同重.  ...
jeffloh 發表於 31-12-2013 04:30 PM

不過batman甲唔係空心好難安全固定在庫內, 應該起碼都一櫃三body分開pack..
其實有冇師兄可以指教下?
水晶櫃唔係第一集出架咩,之後換左依個就無再換過個櫃?
因為我見有人話想等埋水晶櫃睇下掛唔掛到DX12發光槍
今日去攞烏鴉,點知最尾又乖乖地放低兩千............
既然係the dark knight version, 點解大家5講下要hot toys 加番個grapel gun 則掛配件呢?
咁先有the dark knight feel ga ma.....
其實有冇師兄可以指教下?
水晶櫃唔係第一集出架咩,之後換左依個就無再換過個櫃?
因為我見有人話想等埋 ...
CLXTOMO 發表於 31-12-2013 10:19 PM

你記錯啦~
第一集係個普通木櫃(見火燒大宅落地牢一幕)
根本講唔上戰衣櫃,只係搵個木櫃間到啲間格啱用,再放架同勾入去咁上下.

第二集就係家下呢個鋼櫃,位置係貨櫃地底秘密基地.

第三集先出玻璃櫃,係大宅重建之後先添加嘅.所以懶新潮咁全透明.
而鋼櫃都繼續係貨櫃下面,依然有成套裝備收係嗰邊
理論上如果放到支電子干擾鎗就係玻璃櫃,因為大家都係第三集產物
但唔肯定有無預電子鎗個位
等一陣先,佢好似有則掛配件(英文入面好似有寫)
求師兄引證{:1_197:}
哨牙個嘴型真係唔知想點XD
唔知 begin suit 會唔會重出。
回復 483# mushroom

BEGINS是跟1989設計,新果件先算是經典吧,一反過去的設計,1989太經典了不能取代:$
回復 478# Hugo_S

我本來己有1�4,只係諗住八掛下,一睇,武器庫加件SUIT十分精細,反而變左DX12出黎覺得個頭十分CUTE,放係武器庫仲正,就係咁,又係乖乖地放低二千:sleep: