Toysdaily 玩具日報

查看: 14060|回復: 73

[改造交流] 無間道 Infernal Affairs [追加大量圖片,敬請注意]

等左好耐,卒之有兩個心目中物頭雕到手,雖然上色出左問題,決定照樣入手,以下將兩位主角分開讓大家欣賞,希望各位大大會喜歡及留言支持....祝大家新年快樂....!!

陳永仁篇 (梁朝偉 飾):

劉建明篇 (劉德華 飾):

海報篇:

謝謝支持...!!:64:
本身頭雕上色一般,師兄重油後神髓出晒黎!
PS後,十足海報一樣!Good~~:71:
好很正既 poster !!!

劉建明眼神好出, 陳永仁面上都表現到果種無奈, fit 到爆, 師兄做到了 !!!
陳永仁件皮褸同 V 領衫都跟到足, 最正有埋頸繩, 師兄果份心思真係要讚 !
真係好欣賞Dream兄對細節既堅持, 重油既功力更不容置疑, 令頭雕更具神韻, 相片製作亦相當嚴謹, Dream兄既作品質素相當高, 佩服

師兄拿獵眼神真係好到位 (之前見師兄重油隻storm shadow 已見功力進步,今次又更上一層樓)。

亦欣賞師兄演譯頭雕係以像真而唔係劃畫咁畫。

對於師兄對角色衣着要跟足原著,加上自己整嘅小配件,另成件事唔同哂,9個like!!

剩番果個like, 師兄如果跟返之前作風,貼埋首主題曲就perfect,等我地一路睇一路聽番,會更加投入。
They are really good, thx for sharing.{:1_203:}
師兄拿獵眼神真係好到位 (之前見師兄重油隻storm shadow 已見功力進步,今次又更上一層樓)。

亦欣賞師兄 ...
MichaelScofield 發表於 24-12-2013 11:34

剛用電腦再開先見到原來師兄一開始已經有貼埋主題曲, 個Feel真係好正:71:

小弟堅鍾意無間道,卒之見到師兄將兩個主角活生生咁自組出黎, 加埋錦上添花d道具簡直一絕! 有冇多D相? 我隱約見到打左石膏嘅陳永仁噃:58:
DREAM兄,可否幫埋我救救依兩個頭呀:help:
回復 2# kimlam

謝謝師兄支持...等左呢對頭好耐,曾經都有諗過不如算啦,但坊間真係未見有個更似樣嘅,所以把心一橫就照拎左佢啦,結果希望無令你失望啦...!!
Merry Christmas...!!
回復 3# Boris_C

個人好鍾意呢套電影...裡面好多配合市面上好難揾到,唯有自己出手啦...!!
眼見坊間皮褸未如理想,幸好多得友人幫忙製作皮褸,所以陳永仁至出到黎同大家見面,無論頭雕或者服飾,我都希望唔會求其去處理...!! 呢點由始至今我都好清楚自己需要D咩..!!

多謝師兄支持...!!
回復 4# anthony.wan

過去一年,真係好開心識到唔到層面嘅師兄,教左我好多野...!!
自組樂趣往往就係咁,由無到有...有時係難,但做到時真係比盒裝開心好多...!!
師兄你有機會一定要試下...!! 不過揀頭雕就寧願等,都唔好求其入手,有D真係睇到已經想嘔,有時間一齊分享下啦...!!
回復 5# MichaelScofield

好耐無見喇師兄....多謝你一直支持小弟,希望你會繼續喜歡我的作品...!!
回復 6# KKWai

Hope u like it!!
回復 7# MichaelScofield

對於一個頭雕黎講,我覺得眼神係非常重要,多一筆少一筆真係可以差天共地...!!
呢對頭雕,好耐之前已經見過白件,非常似,急不及待就去落訂,雖然大貨上色有問題同質素很參差,但基於大愛,所以都膽粗粗去拎左佢,6魚兩個我仲有能力蝕得起,多兩魚搏一個長髮麥嘉,自問就真係唔會入手了...!!

多謝師兄支持...我會繼續努力...!!
Merry Christmas....!!
回復 8# arllenk

多謝師兄支持...因為農曆年前要為其他受委託頭雕進行上色,所以最快都要過年之後...!!
唔好意思呀...!!