Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 無間道 Infernal Affairs [追加大量圖片,敬請注意]

回復  MichaelScofield

對於一個頭雕黎講,我覺得眼神係非常重要,多一筆少一筆真係可以差天共地...!!
...
DreamWorks 發表於 24-12-2013 13:48

Merry Christmas 呀 Ching~

好作品梗要支持!
講返呢對頭雕,我同Ching一樣一見到白模都忍唔住即時科水。當然上色大貨有d走樣,不過絕對係坊間最似嘅頭雕 (早排出伸脷佐敦果間出過風暴劉華個版不過冇咗下文...但個人始終Like無間多d),經你手一搞救番哂,尤其陳永仁:71: (希望2/F繼續加把勁,好出品自然有人支持欣賞) 可以外拍 (PS都得) 有天枱場景就正喇~繼續出多d好作品呀 Ching!

Btw, 你唔好嚇我,如果孩x宝質數咁嘅頭雕都收得8魚就真係幾... 混水摸魚搏大霧 (純個人感覺,見諒勿怪:62:)
(但係其實我覺得似陳勳奇多過麥加 (今x玩之前果隻超似麥加先3魚幾)...)

陳勳: 我係永!!
劉建明: 你話係就係呀!? 邊個知呀??
回復 11# DreamWorks

呢點認同, 我都遇過呢 D 情況, 有時個頭雕唔岩真係要等, 求其入就冇意思, 有 D 都唔知似咩既都拎出黎賣, 送比我我都唔會要, 我寧願等架 !
回復  DreamWorks

呢點認同, 我都遇過呢 D 情況, 有時個頭雕唔岩真係要等, 求其入就冇意思, 有 D 都 ...
Boris_C 發表於 24-12-2013 16:09

師兄所見略同!如果有人送俾我,樁佢都似:*
Dream大,請不要忘了我wor:D
聽住歌仔睇真係好有feel:71:
多啲相啦多啲相啦多啲相啦多啲相啦!
回復 19# anaken

點會呢!聖誕快樂呀師兄!
回復 20# 上帝

上帝兄!聖誕快樂!
啲圖逐步會出!請多多支持!
開頭見白模時,已經覺得好似,極期待上色初版會更上一層樓:73:
但奈何玩自組要好花心機,人偶嘅每件配件如搵到要9成似的話,真係誇張啲講句"上天下海"都在所不辭,仲要埋單計數隨時成本貴過一般原裝全套Figure:oh:
所以我最終都放棄無入呢set頭雕。事隔一年半載的早幾日,上開TD嘅我竟然見到一個無間道嘅Post,個Post嘅第一版放咗張無間道嘅原裝海報喺度,咁就碌落去睇睇啦,點知越睇越唔對路,點解張張都係海報嚟嘅??即刻心血來潮上返首頁睇睇,一睇,嘩!!原來果張海報入面原來係之前個朝偉頭,重塗過,而家睇落真係勁似真人,相對劉華對眼就大咗啲,不過我諗呢啲都係基於個模所限嘅問題:74:
見到咁正嘅無間道自組,梗係第一時間就要聯絡重塗大師樓主Dreamworks兄啦,亦都喺對話當中得知Figure細節部份配件嘅出處,心知呢隻咁有份量咁有心血嘅自組Figure唔會點平,自問無能力自己搞,所以就膽粗粗一問Dreamworks兄可否幫小弟組多隻,價錢再傾,但可惜得嚟嘅回覆,就係暫時都係只供自用,需然頭雕可排期幫手重塗,但要自攜,天呀,當初做咩唔入定呢對頭雕呢??而家叫我喺邊樹搵呀??:help:
咁喺無辦法之下,我唯有玩住RxxxxShop嘅自家頭雕先啦:55:
開頭見白模時,已經覺得好似,極期待上色初版會更上一層樓
但奈何玩自組要好花心機,人偶嘅每件 ...
toms110 發表於 24-12-2013 17:45

ching, 上去皆x2/F問下可能仲有。唔好夾硬俾藉口降低自己要求。今時今日拎個B貨出黎收神級價錢真係。。。你花得起玩鞋ソ宝,點解唔諗方法花D時間揾對真係上得大枱見得人嘅?仲要價錢争一大截。
回復 23# toms110

C hing 唔緊要,如果2/F冇的話,貴小小,我見到Y記拍賣有得預訂番
ching, 上去皆x2/F問下可能仲有。唔好夾硬俾藉口降低自己要求。今時今日拎個B貨出黎收神級價錢真係。 ...
MichaelScofield 發表於 24-12-2013 06:10 PM

多謝師兄提點, 但雞旺祖出哂名A當正賣, 小弟實在唔識分, 驚賴嘢:unhappy:
回復  toms110

C hing 唔緊要,如果2/F冇的話,貴小小,我見到Y記拍賣有得預訂番
anaken 發表於 24-12-2013 06:31 PM

真係?? 等我用無間道keyword搵搵先, 唔該哂
不過大前題係Dreamworks兄個期。。。{:1_215:}
回復  arllenk

多謝師兄支持...因為農曆年前要為其他受委託頭雕進行上色,所以最快都要過年之後...!!
...
DreamWorks 發表於 24-12-2013 01:51 PM

我等你~!你OK我即來~
MERRY CHRISTMAS
師兄所見略同!如果有人送俾我,樁佢都似
MichaelScofield 發表於 24-12-2013 04:14 PM

WAHAHAA:x:x
回復 18# MichaelScofield

係架師兄, 可能我份人有 D 堅持同要求, 無理由唔知似咩都要同自己講話似掛,
仲要比錢入 ?!  真係當我傻的嗎 ?