Toysdaily 玩具日報

查看: 6465|回復: 26

[分享討論] 無間道風雲 - EB RM-4頭雕

無間道風雲, 經典的天台戲~
DEPARTED 004.jpg

~~借圖說故事時間~~
雖然人物係鬼佬版...
但人名同對白會用香港版...親切D嘛~

DEPARTED 013.jpg

DEPARTED 016.jpg

DEPARTED 017.jpg

陳永仁 :  我係差人~!
DEPARTED 005.jpg

劉健明 : 我都係差人喎~
DEPARTED 006.jpg

你係韓森隻馬, 我已經有晒證據!
DEPARTED 007.jpg

我想做返好人, 你比個機會我丫...
DEPARTED 008.jpg

你留返同法官講~
DEPARTED 011.jpg

黃Sir已經死左...
冇人可以證明到你係臥底嘅身份...
你放過我, 我可以幫你復職...
DEPARTED 009.jpg

講咁多都冇用, 跟我返差館~!
DEPARTED 010.jpg

~~故事完~~

EB今次個 迪迪文 頭雕又出得幾好~
我覺得係暫時最似 迪迪文 的 頭...

面部上色有返D人氣嘅血色...唔再係EB前作暗暗瘀瘀咁...
DEPARTED 018.jpg

相片中隻figure 我只用了EB RM-4的頭...
BODY係HT TTM...頸JOINT位 OK FIT~
個頭用於RM-4原裝BODY有頸長情況...
配合HT BODY,頸的長度反而剛好....

剩下的RM-4 BODY就換左比SIDESHOW隻 亞拉岡 用,
EB BODY點都好過SIDESHOW BODY先...
下身關節OK實, 只係雙手的部份關節唔夠緊...

DEPARTED 019.jpg

DEPARTED 020.jpg
就EB個麥迪文頭來講,真心一句[唔掂,無論個模抑或上色]
就EB個麥迪文頭來講,真心一句[唔掂,無論個模抑或上色]

Nice !!!!

剩下的RM-4 BODY就換左比SIDESHOW隻 亞拉岡 用,
EB BODY點都好過SIDESHOW BODY先...

而且高D.....

配 Headplay Liam Neeson 更妙......:58:
外影零瀉靚!
樓主相當好心機:71:
搞到呀Matt有D汗顏:(
:71: 要入個新body 玩玩先得
:shiny:正喎
Always the best 12" post here !!!!
頭像被屏蔽
Max Bro, may i know which suit u use for the body?? looks very fit....thk
Max Bro, may i know which suit u use for the body?? looks very fit....thk
xellos 發表於 14-4-2011 12:07 AM

哩set.....
回復 12# MAX

i see...seems like TTL suit also can fit HT Truetype body very well...thk
max 兄咁快外拍, 正:71:
里安納度套衫好靚呀.:shiny: