Toysdaily 玩具日報

查看: 18028|回復: 35

[其他] SHF 龍珠

最近留意番D SHF 龍珠,但係好多都已經炒到飛起,貴到唔想買。
其實龍珠D主要角色都出到七七八八,有冇可能好似BLACK咁出2.0呢?
啫咁講....其實都仲有好幾隻...約一半都無炒起架,講黎講去炒起都係之前出個D....另外呢....""其實龍珠D主要角色都出到七七八八"" 呢句就不能認同太多了....{:2_287:}
咁難得出完主角開始出其他野,我情願出其他冷門角色了,個個系列都淨出主角你唔悶我都悶
回復 2# 宇宙之王者

主要奸角我覺得佢會出埋布歐。
而正派個邊,孫氏宗親除左悟天之外都出晒。唔計D合體戰士,其他天津飯、阿樂、餃子、龜仙人都算係配角,要出配角寧可出出人造人16、17、18仲大機會。
仲有邊個主角數漏左?
回復 3# yugi

咁我都明白嘅。
我有咁嘅諗法都係因為見隻超西悟空個質素同最近出個幾隻有少少距離 (其實實物我都未玩過,睇相比較,有錯請糾正),所以先覺得佢會唔會好似BLACK咁出個新版本啫~~
如果真係有新版本,邪惡嘅笨大又點會唔將其他人翻炒一次呀~~
回復  yugi

咁我都明白嘅。
我有咁嘅諗法都係因為見隻超西悟空個質素同最近出個幾隻有少少 ...
ctcctf 發表於 17-12-2013 04:54 PM

別忘記悟空有超2,學悟飯咁有兩個頭髮就行
隻隻炒起係真..........
剛剛上網見到上年展覽D相,先知原來仲有隻18號同埋立巴排緊隊...........
17,18號,仲等緊布羅利同布歐:73:
[quote]回復  宇宙之王者

主要奸角我覺得佢會出埋布歐。
而正派個邊,孫氏宗親除左悟天之外都出晒。唔計D合體 ...
ctcctf 發表於 17-12-2013 04:41 PM [url=http://t

如果天津飯、阿樂、餃子、龜仙人都算係配角,其實魔童都可以唔出,咁呢個系列真係搵人買都都得啦~尤其係前二人,假假地係打斯路都叫龍珠Z戰士成員,再加斯路,菲利又出下初體,人造人17、18都應該會出,16有機會吧~?!肥瘦布歐又應會出,撒旦先生可能爆冷會出,先唔講悟天,界王冷門野,電影版傳說超西....格斯細個出唔出,真係越數越多!唔好忘記仲有悟飯大個,同埋大隻版杜拉都好有機會出,點會無得出呢?
[quote]隻隻炒起係真..........
denniskwong 發表於 17-12-2013 04:59 PM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?

普通版比達,菲利,斯路和剛出的無閉,從末被炒起過! 有D宜家仲平過我買個時,點可以叫隻隻炒?不過再過一兩年就唔敢講.

人造人姐弟起碼有兩隻 ! 16 號想佢出但應該唔會出...

大個仔悟飯唔會唔出卦 ? 咁重要 !

布歐 ! 我估笨大會偷工減料出純布歐 ( 矮仔布歐 )
惡布歐 ( 高大布歐 ) 用膠料用得多過純布歐所以無份

咁至於講到布歐篇... 悟天格斯應該會出啦 ?
( 悟天 / 小杜記應該會因此唔出了 )

我數到 5 隻...
一出就入,炒個屁
回復 10# 宇宙之王者

係喎數漏左個大悟飯添。
至於魔童一角,我又覺得佢因為有悟飯師徒關係所以角色重要性重好多。
其實對於有儲開的師兄而言,我都希望可以出齊啲。
別忘記悟空有超2,學悟飯咁有兩個頭髮就行
yugi 發表於 17-12-2013 04:57 PM

bandai 應該會懶唔出超2頭雕... 龍珠shf唔同聖衣神話咁有口碑
bandai 好似唔休賺咁慢慢慢慢出... 真係一世都冇可能齊到想要嘅角色, 唉