Toysdaily 玩具日報

查看: 16462|回復: 52

[玩具攝影] 簡拍Tony Stark in Workshop 及 中毒素體

簡拍Tony Stark in Workshop 及 中毒素體

先要感謝HYATT兄提供WORKSHOP背景高清圖給小弟使用.

簡評一下.

Workshop配件可算多姿多彩, 收您千七, 配件之多可算是令人感覺上物有所值.

小弟最欣賞兩把手鉗, 金屬製, 可開合, 從未見識過咁精緻的配件.

ARC REACTOR發光素體造工好, 上色靚, 關節鬆緊合適, 又夠光亮. 可惜雙手不能貼近身體擺放. 小弟早前已自行修正了: http://toysdaily.com/discuz/thread-216085-1-1.html

要注意的是彎腰時可能會頂著開關, 引致著不了燈. 只要移動一下腰胸便行.

要彈的是雙眼上色差, 兩隻眼珠焦點不一, 雙目無神. 不是一盒這樣, 而是盒盒一般, HT要找方法解決了.

前腿甲(近腳掌位)開合位非常密合, 小弟第一次開合時便掉漆了...建議無必要勿動這個可動位.

最後插一下帖中出現的雜廠中毒發光素體. 關節鬆, 上色差, 膠料渣.

胸腰手完全唔夾色, 心口兩粒大痣上色好礙眼...

唯一可取的是ARC REACTOR的設計, 可發光之餘仍可以取出把玩. 不過要開關一定要取出, 不能好像HT一般可以在衣服外按制, 不方便.

去圖~

各位帥兄, 請請~~

d佩件入哂倉定啦:58:
Great photos. Love the last shot. :71:
d佩件入哂倉定啦
O暈 發表於 8-11-2013 11:37 PM

知我者, O暈也.

所以一早就話佢貴, 因為小弟都唔玩大件配件....{:1_207:}
貓大的圖真是一貫的高質素~~~!!!!

貓大兄可否PM小弟WORKSHOP背景高清圖給小弟使用? 萬分感激:handshake:

三個字,美圖,,至於雜廠body 果粒的的,我相信係想表現個body中左毒,連的的都變色 ,都可以理解0既。

tony 粒的,是朱古力色,,(腦入面自然響起呢句歌)
貓貓 ,就咁睇中毒body同tony頭都夾色,唔知可唔可以將中毒body上身割出黎,套用落hottoy tony 發光body度用呢?
其實,,,都差好遠

圖都是影得好靚~~~:handshake:

但一看這兩個頭雕, 就覺得HT有回塘跡象..........:o

或者只限於KOJUN的作品是這樣.....
Great photos. Love the last shot.
squll 發表於 8-11-2013 11:41 PM

Thanks ching support~~
貓大的圖真是一貫的高質素~~~!!!!
irontuba 發表於 8-11-2013 11:55 PM

無令大家失望就好,因為好耐無試過用電視做背景,所以慢手慢腳,圖亦不夠多。
貓大兄可否PM小弟WORKSHOP背景高清圖給小弟使用? 萬分感激
a4b6 發表於 9-11-2013 01:30 AM

師兄都係問番hyatt師兄攞會好一點:

http://toysdaily.com/discuz/view ... ;highlight=%2Bhyatt

始終係人地的成果,小弟不便私下再分享。:64:
終於可以爆靚地啦
三個字,美圖,,至於雜廠body 果粒的的,我相信係想表現個body中左毒,連的的都變色 ,都可以理解0既。

...
星月夜 發表於 9-11-2013 02:05 AM

原來有咁嘅典故,令小弟矛塞頓開,本來還以為間廠為慳錢,用一隻色上晒中毒紋同lin頭添。:71: