Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2014年6月 超合金魂 無敵Robo Trider G-7 & 超合金魂Stage(官圖P15)

Trider Fortress 會使用shuttle...不過也可以與頭部結合..

其餘變化shuttle不用參與..

至於Tri ...
hehemimi 發表於 3-11-2013 06:18 PM

原來改造前都可以合体, 不過bandai應該唔會咁好人包埋改造後shuttle(如果包埋定價一定會貴左), 9成要魂shop見
原來改造前都可以合体, 不過bandai應該唔會咁好人包埋改造後shuttle(如果包埋定價一定會貴左), 9成要魂 ...
redfish 發表於 3-11-2013 09:21 PM

依種做法係big-O (GX-48)都試過類似...不過比較奇在展示會中見唔齊配件(beagle履帶都算大件...無理由收得埋)...照計好少放d唔放d...(不過如果如紅魚兄推測果兩件放在魂限發售便可以解釋上述疑問)
回復  黑色三連敗

黑色三連敗師兄,我都口係咁希望,自從之前合金魂一野跑出左金毛同大帝後冇乜聲氣,幾 ...
快快 發表於 3-11-2013 09:07 PM

之前,老餅嘢還有大王者啊。變形很好,但衰on膠。

希望出renewal colour能爭一點氣。改色版出得好,我有可能會買,并把玩爛了的原色版賣掉(因為之前買得平:he:)。

原來改造前都可以合体, 不過bandai應該唔會咁好人包埋改造後shuttle(如果包埋定價一定會貴左), 9成要魂 ...
redfish 發表於 3-11-2013 09:21 PM

不會吧,合金魂又來呢招!!人家,CM's QC係飄忽D,但都大大盒,儘量多放配件,之前的陰陽電磁俠、金剛飛天鑚,都非常滿意。
出喇出喇出喇!!!
最好珍寶3出Ver. 2
leawong 發表於 31-10-2013 04:40 PM

無錯!! 現在果隻外型、身同腳既分體型態都不能收貨
係得珍寶ace算合格
有生之年都要等:78:

Tamashii Nations 2013

壁面には、超合金魂の歴代ラインナップがずらりと展示。そして、新作「超合金魂 トライダーG7」発表!
超合金魂ひとつひとつを格納庫風の意匠で飾り立てたディスプレイ台座は、今回のイベントにあわせて試作されたもの。商品として欲しくなる作り込みです

http://nation.tamashii.jp/archives/34419438.html

壁面には、超合金魂の歴代ライ&#125 ...
til520102 發表於 6-11-2013 04:38 PM

太好了,終於在official site見到G7了!!
太好了,終於在official site見到G7了!!
gazza1211 發表於 6-11-2013 06:33 PM

等睇你買~ 哈哈哈
泰坦3同紳寶3你都有, 呢隻走唔甩~

壁面には、超合金魂の歴代ライ&#125 ...
til520102 發表於 6-11-2013 04:38 PM

大王者renewal左什麼色
:ar:  小  ......  出呢D
個幾隻特別色都幾好,全部照入:he:
等睇你買~ 哈哈哈
泰坦3同紳寶3你都有, 呢隻走唔甩~
luciferdark 發表於 6-11-2013 06:35 PM

玩過機戰后,這件都走不掉。如果之後發放進度資料和圖片沒有什麽大問題的話,一定買的。最多,如果實物出來媽聲四起(如大王者),就等一等才買咯。泰坦3同紳寶3,你冇買?
大王者renewal左什麼色
redfish 發表於 6-11-2013 06:36 PM

大王者的可能只是多用一點閃粉而已,現在真看不出明顯分別。。。。泰坦3除了頭上電鍍件以外,身體上的某些藍色部件,顏色淺色一樣。。。。。。。但珍寶3除了頭上電鍍件以外,身體上顏色好像完全一樣。。。。。。
大王者知道弱點係顏色, 好事
泰坦三改電鍍件出多次, 接受, 因為本身做得唔錯
但珍寶3, 係 04-05 產品, 弱點在於冇乜活動能力, 竟然相改下色就再賣?
玩過機戰后,這件都走不掉。如果之後發放進度資料和圖片沒有什麽大問題的話,一定買的。最 ...
gazza1211 發表於 7-11-2013 11:57 AM

無, 我合金魂其實唔多, 哈哈哈~