Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2014年6月 超合金魂 無敵Robo Trider G-7 & 超合金魂Stage(官圖P15)

頭像被屏蔽
18CM真係好細隻,高雙子EX少少

而家D合金魂都係細少化,上隻DANGUARD都係咁,不過都會買,等現貨.
Chandlermok 發表於 22-2-2014 12:00 PM

點止等現貨, 仲要等埋插水先.
定價27000日圓, 照現時行貨合金批價算數65算計, 照批賣都未必多人買.
27000Yen,
from the photo it should be around 21 cm... too expensive.{:1_224:}
nonono,職業關係我成日畫PERSPECTIVE圖,以呢個角度影,如果泰坦3係25CM,隻G7肯定最多20CM{:1_236:}

咁搞呀......
寧願等現貨再決定買唔買!:78:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;extra=&page=5

G7墊台座才跟泰坦3一樣高
看起來頭頂高真的只有18CM
搵番張魂展相片出來。G7是比其他幾個矮了一大截。。。。。。。珍寶三到頭頂的月亮,高26cm。G7不可能18cm吧???

Danguard官方數字是19cm高。怎麼樣看,G7也不可能比Danguard矮的,看看官方遲D會不會有更新資料。。。。。。
好明顯
跟大武士
一樣高啦!!!!!
價格只會愈黎愈貴...就算變得晒咁多個形態, 都唔值...
ggg分分鐘四萬幾...
洗乜理幾多cm, 總之矮泰坦3一個頭左右吧:58:
stonekeung01 發表於 22-2-2014 07:20 PM

正啊,可以變足七個形態。。。。。。。。不過,也有看看是以換件變形多不多!

原來27000日圓是連稅價, 唔計稅應該25000日圓, 即是和芬奇將軍同價, 下場唔知會否一樣, 插到1K樓下
以前合金魂一定包個STAGE,而家分柝出黎賣仲要3百幾.

不過DANGUARD咁細隻冇乜武器都8百幾,呢隻大D同多D野現賣14,15FISH已經係正常合金價.
都有包個武器架, 我諗唔會跌到1K 樓下, 如果 13,14魚已經好抵玩, 係時候儲定錢喇.
其實o個七段變形都好無聊, 都係合體機械人好玩d.

個合金魂stage 賣成2,3百, 買4個咪加埋咪成千幾銀, 搵鬼買咯:p