Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2014年6月 超合金魂 無敵Robo Trider G-7 & 超合金魂Stage(官圖P15)

Here in Italy we have confirmed the height of 23 cm
Haran74 發表於 31-10-2013 09:01 PM

Thanks for report..Pal{:1_205:}
23cm...同SOC 新版V型電磁俠(Voltes)差不多高...
出喇出喇出喇!!!
最好珍寶3出Ver. 2
leawong 發表於 31-10-2013 04:40 PM

我則想V形出番當年POPY那個SIZE既V形......
(前兩次V形太細太冇氣勢啦................)
G7終於都出,SOC依然有得出,真開心!{:1_208:}
偶然和朋友講開合金魂應該出G7啦....!....真係比講中左....好開心...
期望.....佢大隻番D......不要像保衛 ...
somamo88 發表於 31-10-2013 09:20 PM

我自己之前量過各合金和合金魂的高度(到頭頂的角、或者背包、或者翼的最高點),看下面。23cm 就应该高过大武士一點,但就矮過Zambot 3、Voltes V、Combattler V 一點點。(此相片是大半年前拍的,沒包含之後買的GX-62 Danguard,GX-62大概是20cm。)

真係興奮莫名, 傳咗咁耐今鋪真係出喇, 超期待呀~~~~~~~~~~~~~~~
同時公佈第二隻合金魂, 勇者王GGG.....
G7最近在psp game SRW Z2有出啊!!

動畫介紹看這條link。
gazza1211 發表於 31/10/2013 05:34 PM

開唔到嚟睇, 不過都感謝gazza資訊. :77:
唔會訂,好有大皇者的感覺........
開唔到嚟睇, 不過都感謝gazza資訊.
可變戰士 發表於 31-10-2013 11:58 PM

TD block了條link別人網頁嗰個名。。。。。。。。。。。。。。。。。
luciferdark 發表於 31-10-2013 11:51 PM

Really !? 可變!? {:1_236:}  那不用買SR合金的GGGG了,等合金魂好過啦!
正呀!!!好興奮!!!!:$ :$ :$
Really !? 可變!?   那不用買SR合金的GGGG了,等合金魂好過啦!
gazza1211 發表於 1-11-2013 12:08 AM

同上次MB ARX8個消息源一樣
合金魂應該係可變合體了
今次死得人多
TD block了條link別人網頁嗰個名。。。。。。。。。。。。。。。。。
gazza1211 發表於 1/11/2013 12:03 AM

唔怪得按極都按唔到! {:1_222:}   

thx~~ {:1_235:}
我自己之前量過各合金和合金魂的高度(到頭頂的角、或者背包、或者翼的最高點),看下面。23cm 就&#242 ...
gazza1211 發表於 31-10-2013 10:46 PM

飾兄好心機,佩服!謝圖參考!正正!
luciferdark 發表於 31-10-2013 11:51 PM

師兄 !? 消息真定假嫁 !? 真的話SR合金既GGGG我會停手嫁 !!!!!
有冇LINK可以分享下