Toysdaily 玩具日報

Secret Base 某D職員態度都幾差!!

回復 27# realclivea

唉。。。。
獨大的壞處。。。。。。。。。
以前過左取貨期有現貨都可以給你取貨,現在就算有現貨賣都唔給你取貨,話遲左拿。
mukwo 發表於 20-11-2013 04:11 PM

其實應有個寬限期如7天, 之後遲1天,加寄存费每天計(多於如3個月不取就無得拎才合理),那就公平, 遲了幾天無得拎不合理
佢DELAY左派貨,所以我唔係香港唔可以拎得?
而家佢賤要簽名,但係唔駛簽名既單係唔駛理佢,
因為係消費者權益入面有講明,各位師兄多了解日常生活既法律就唔駛怕~
佢DELAY左派貨,所以我唔係香港唔可以拎得?
而家佢賤要簽名,但係唔駛簽名既單係唔駛理佢,
因為係消費者權益 ...
JUNOWONG28 發表於 20-11-2013 05:55 PM

其實都真係好唔like要簽名, 睇身份証呢d舉動, 年齡係我秘密黎ga ma.......... {:2_312:}
咁身份證呢D野核對資料所用姐,
APPLE個D都需要啦,所以介意既真係唔買好過買。
我都少左訂HT,佢咁大個外國餅仲點會理我地本土玩家。
發了財就忘本,祝佢間公司仆到直一直。
ching 一般遲了幾多天就不可以拎??
其實hottoys仲大牌過 iphone apple 個d 企業
我夠擔講, 真心買hottoys玩的人洗的錢一定多過 其他消費品開支
個個月2,3千咁隊比佢

睇到呢個post都忍唔住出句聲﹣上星期去SB攞Ironman Cosbaby, 負責果位金頭髮男職員見到我張單,即時面露愣然+不屑神色:“哦, 乜係攞Ironman Cosbaby…” 攞完貨跟手就表演「雜耍」,將盒貨從手中轉出半空,翻騰2周半再落返喺手上{:1_232:} ,簡直神乎其技!見哥哥仔玩得咁勁,肯定苦練過,咁我都算…點知佢玩開有鋪癮,第二盒重施故技,但今次失手鳥~~ 盒baby隻角跌落counter檯面,喺我面前發出“0拍”一聲!好痛(我個心){:1_229:} 黑住面叫佢換過set,但都氣憤難平,走果陣諗住同門口職員投訴,但人地好好禮貌送我出去,講唔出口… 奉勸一句,玩得叻不如去馬戲班,唔好將客0既珍惜貨品(雖然冇其他“限量”figure咁貴)當馬騮戲咁玩!
不如又倒番轉講,某 D 顧客態度又真係奇衰,D 職員諗住個個都係咁又點會好聲好氣,
但我又真係冇俾佢地黑過面 wo

有 D 人問完價唔該冇聲仲同個 fd 小人地賣得貴,貨未到又嘈,其實關佢地咩事,

之前抽 thor 2 又有人同 staff 嘈問點解一定要 print copy,屋企冇 printer,冇地方 print,
( 其實真係要 print copy 會有幾難 ? ) 個 staff 解釋俾佢聽邊到有 print service 佢又唔理 ...

有 D 野叫惡性循環,大家共勉之啦
頭像被屏蔽
上左樓直頭冇皇管TIM啦,成班剩係玩,換野實玩留難.......我試過,我估大把人試過.......
上次換超人我都谷9氣,唔想打咁多字,唔講啦.......總之就西啦......
頭像被屏蔽
我換過一次咁多, 果次未有sb, 不過都係西口西面, 只係得個肥哥仔有d禮貌
上左樓直頭冇皇管TIM啦,成班剩係玩,換野實玩留難.......我試過,我估大把人試過.......
上次換超人我都谷9氣 ...
neo.L 發表於 2-1-2014 04:00 AM

有瑕疵唔想換, 係ht而家既做法, 有時可能狠狠咁整爛佢, 上去換仲容易, 不過我未做得出 :38:

就算ht點換人, 都冇法改善服務態度, 因為請親都係平價80後mk員工, 通常都唔忍得氣, 人地大不了咪唔做, 呢類工週街都係, 使咩忍班客 {:1_203:}

招full香港客話麻煩, 試下招full國內有錢同胞, 您就知香港人幾有品 {:1_203:}
想問下咁多位ching,返廠整嘅parts通常幾耐先攞得架?仲有無ching嘅動漫節換件未攞得返呢?謝謝