Toysdaily 玩具日報

查看: 7778|回復: 23

[詢問] 我是否買了假的Joe Colton?麻煩各位幫手睇下

我是否買了假的Joe Colton?麻煩各位幫手睇下.... 盒、衫褲和武器都是真的,所以不影了。
疑點1:左邊是我買了拆出來的頭雕,右邊是我淘X買的山寨版,點解甘似.....
疑點2:啡盒膠紙不是應該綠色的嗎?為何我的是透明?
疑點3:Hawkeye的手腳關節是 "一卡卡" 很實淨的,而我這隻Joe Colton的 Body扭動時很順,不是很緊...

煩請有經驗的師兄解答下,小弟是新手,以上問題可能很愚昧,請各位高抬貴手,不喜勿插。

頭我唔知真假,但啡盒膠紙一定唔會係透明
從SS訂購的版本, 膠紙便是透明的, 樓主可上YouTube睇海外unboxing影片便知一二:!
左邊真D,右邊頭勁斜視..會唔會國外貨係用透明膠紙?
hot toys膠紙貼是真的
From the photos it is hard to see the different, but I know the paint job for ht is much better . You may go to HT show room to see the head
曾開封過。有機會換左部份流野!
俾人開過唔奇,就算唔玩check下件都需要開盒,再睇你過唔過到呢個心理關口
頭唔識分,不過強國有超A貨
如運輸盒開封過換左膠膠紙冇理由睇唔出!這盒應是其他地區的版本!
回復 4# oscaryiu

係啞苦拍賣度,見人寫話廣州版係透明膠紙。
    描述:保證啡盒未開封!!這是廣州版..所有野沒有分別..除了封啡盒膠紙是用透明膠紙
     另外淘X上的廣州會場版的相片都是透明膠紙。唔知真定假...

新加坡版同廣州版都係透明膠紙,其實好正常既,就好似catwoman甘,開頭系紅色同綠色膠紙,到最後全部都係透明,如果系開過又封返系睇得出既。

宜家我在專門店取果幾盒野都用返透明膠紙啦
我仲以為ht 改良左用有logo 膠紙可以盜絕2手翻新貨tim
但如果你盒野冇雙膠紙而又完整貼好,係不用擔心嘅
應該是堅的,右面果個頭雕斜視得多
回復  oscaryiu

係啞苦拍賣度,見人寫話廣州版係透明膠紙。
    描述:保證啡盒未開封!!這是廣州 ...
fishnchips 發表於 22-10-2013 08:17 AM

你係邊度買嫁? 買番來時, 透明膠紙是否已經開過?
Body 鬆係真,因為我係動漫買完,check 完發覺比其他人偶關節係鬆d.