Toysdaily 玩具日報

查看: 9452|回復: 18

[分享討論] 雖然舊版真的是膠了一點 可動也不高 但是喜歡就是喜歡 恐龍戰隊 1992

近排恐龍戰隊都幾多product出返, shf, sr合金,dx20週年版啦, 但我最鍾意的始終都係呢隻:35:

以前d boxart 設計,依家睇返都吾覺out:71:

霸王龍, 小腿關節"卡卡"聲,正呀!!!!{:1_208:}

長毛象, 比起20週年版,我更喜歡舊版, 其中一個原因就係合體時呢隻長毛象吾駛拆開2邊:34:

三觭龍
,只有隻角同支炮可動,好彩腳下係真轆,新版好像係假轆,都吾明點解咁做:unhappy:

劍齒虎,好污糟呀~~~~~:45:

翼手龍, 反光貼紙, 日版的確靚d:he:

恐龍坦克, 好有氣勢呀!!!!!:*

大獸神, 雖然舊版真的是膠了一點,可動也不高,但是喜歡就是喜歡, 我喜歡它,它什麼都好...{:1_221:}

下次有時間可能分享一下五星戰隊或者忍者戰,謝謝觀看:64:
懷舊恩物, 簡單又好玩!
戰隊BOXART就是一份充滿著色彩的魅力加埋日本字體..就是有很強的吸引力令你唔捨得掉盒.:71:所以在可選擇的情況下,我只會買DX戰隊BOXSET..而不選擇散件:77:
舊版就是有這種味道!
厲害!!!!!!!!! 1992 年, 21年了
Support vintage collection.............:71:
戰隊BOXART就是一份充滿著色彩的魅力加埋日本字體..就是有很強的吸引力令你唔捨得掉盒.所以在可選擇的情 ...
老文 發表於 20-6-2013 09:47 AM

boxset最有收藏味道, 由box art到擺位都包裝, 處處都有欣賞價值呢~~
(不過新的戰隊boxset就無以前咁好'睇'...)
回復 7# cliffordchan107

這個我可不同意...百獸戰隊(百獸神,銀狼合體,牙吠艾洛斯)..特搜戰隊(飛翼合體,電單車,反斗城特別版)..轟轟(9機合體)..等等..boxset都好正架.新果d可能見得多自然覺得新鮮感大減...:43:
回復  cliffordchan107

這個我可不同意...百獸戰隊(百獸神,銀狼合體,牙吠艾洛斯)..特搜戰隊(飛翼 ...
老文 發表於 20-6-2013 11:56 AM

可能而家唔用發泡膠, 連吸塑都無, (當然環保是好事),
只用紙皮隔住, 開咗盒擺番會'浪下浪下', 無咁有氣勢~~
(only個人意見~~:64:)
回復 9# cliffordchan107

不過我絕對同意 發泡膠的看法..感覺成盒扎實..豪華..當年港版百獸boxset都係用發泡膠的...之後的都取消了:73:
多謝名位嘅回覆^_^,其實依家啲box art 都靚,但係如果20年前嘅設計到今日都覺得吾out的話就真係勁,其實,我比較欣賞係呢隻野嘅合体方法,對比起今年嘅獸電來說,有誠意得多!

不過我絕對同意 發泡膠的看法..感覺成盒扎實..豪華..當年港版百獸boxset都係 ...
老文 發表於 20-6-2013 01:03 PM

以前都有幸買過一款, 這樣工工整整擺著很有感覺~~
回復 12# cliffordchan107

呢盒..我都曾經擁有過...而家只得番散裝:56:

呢盒..我都曾經擁有過...而家只得番散裝
老文 發表於 20-6-2013 01:46 PM

我都係過去式, 而家想買番都唔會係當年價錢,
玩過留過美好回憶就心足了~~:love:
(百獸是玩過的戰隊dx感覺最好之一呢~~)
回復 14# cliffordchan107

你又好似講緊你初戀咁:p