Toysdaily 玩具日報

查看: 8458|回復: 19

[其他] 終於知Ultra act隻迪加有幾咁差!(求高手救助)

如圖中左下角所見...
隻迪加係今個月月頭先買...岩岩先有雅興玩...
點知d關節硬到呢...每個關節第一次郁,都卡卡聲
所有關節最後都順利鬆返...唯獨隻右腳...逆時針扭冇反應,咁就試下順時針囉,
又出奇地終於郁到小小,當再郁小小果陣即刻甩左出黎,但發現已經扭斷左
有冇高手可以教下我點補救?除左叫我買過隻新or搵其他犧牲品代替...
如果有高手可以幫我整埋就當然好(當然會負出)
anyway thx大家~
如果唔想再扭佢既用aa膠痴實佢吧,大部份都可以

岩岩買左隻極魂牙狼一扭就出事,之後我學人用加銅枝既方法黎救關節
(手上無銅枝兼極魂細隻,所以用大頭針代替)
呢隻大既應該落銅枝比較易,我無落膠水痴實枝野,扭個陣好鬆
用銅枝唔知有無呢個問題
依個天氣玩玩具 一扭唔到 就唔好再扭 要拎個熱風筒 吹下佢=-='
我之前隻限定rockman都扭斷左...真係欲哭無淚\
郁唔到唔好夾硬黎 !
立刻出動風筒 !
無敵 !!!!!!!!!!!!!!!!!
玩玩具都要睇天氣:49:
如果唔想再扭佢既用aa膠痴實佢吧,大部份都可以

岩岩買左隻極魂牙狼一扭就出事,之後我學人用加銅枝既 ...
法蘭克 發表於 11-2-2012 01:24 AM

英雄略有所見!!!
尋晚我訓係成到諗左好多方法

1.傳聞吉田會出2.0,到時我可以拎舊吉田個大脾件黎換...(但麻煩既係要先搵野整走迪加大脾個斷件...係唔係要用鑽?如是者係唔燧人稱既手鑽?

2.正如大大所講...曾經問過自己,如果可以,想唔想當無事發生....
如果當,真係諗住用aa膠痴實佢,但就會失去大脾內側個關節....
如果唔當...就咁插返入去其實係得,但郁果陣就好鬆,當然要企,同做大部份動作都ok(但就玩得唔順手)

3.亦如大大所言,用銅枝...但我連銅枝都未見見過= =亦未聽過點補救
前輩可唔可以教下我?我諗...應該要搵野鑽吧?鑽可以係邊買?
之前見玩具街有間玩具店有d迷你鑽,又係唔係果d?

估唔到玩具真係要睇天氣...我爬文見咁多大大都話迪加有d硬,以為冇事
睇黎 今次又學左d野...但係...要用風筒吹幾耐?
英雄略有所見!!!
尋晚我訓係成到諗左好多方法

1.傳聞吉田會出2.0,到時我可以拎舊吉田個大脾件黎換... ...
詠瑜 發表於 11-2-2012 02:41 PM

其實一出時我都話迪加關節太實會大機扭斷,只係估唔到真係會...........:oh:
其實一出時我都話迪加關節太實會大機扭斷,只係估唔到真係會...........
yugi 發表於 11-2-2012 02:47 PM

我爬哂所有迪加文先敢買JA/_\
個個都話佢差,但我睇相又唔覺,我都記得你話好緊...
但又唔見出事文...最後先膽大大去買...但真係估唔到出事既係我呢個滿懷希望既人/口\

而家佢暫時變做超人迪家明/_\
有冇前輩可以教我?甚至幫我?(材費一定比,另加一餐飯)
雖然迪加唔係我人生第一次睇既超人
但佢係我在生時第一隻出既超人/口\

個件又冇斷哂,我深信可以救佢嫁.>w<
我爬哂所有迪加文先敢買JA/_\
個個都話佢差,但我睇相又唔覺,我都記得你話好緊...
但又唔見出事文...最後 ...
詠瑜 發表於 11-2-2012 02:58 PM

真係做左家明.....
而家用緊第四個方法,應該係前三者既合版...
我用寶貼整平包住個大脾件,之後再插落隻腳到
都幾實,好黏,又唔易甩...個關節可以照常郁,但當然唔可以大力...一大力又甩出黎...
而家想拉腳...唯有用左腳個關節推出黎...
可憐迪加!...用痴就係斷位上加少少粉狀東西,如爽身粉,
薄薄地加少少再滴aa膠同斷支結合,最好等到完全極乾先插番入大腿內,
但不好彩再斷支就...自求多福了!
還是一句,關節緊就停手,拿出家中的風筒!:63:
頭像被屏蔽
而家佢暫時變做超人迪家明/_\
有冇前輩可以教我?甚至幫我?(材費一定比,另加一餐飯)
雖然迪加唔係我人生第一次睇既超人
但佢係我在生時第一隻出既超人/口\

個件又冇斷哂,我深信可以救佢嫁.>w<
詠瑜 發表於 11-2-2012 02:58 PM

:Q      
回復 3# 果汁先生

係咪斷左手手臂.....
回復  果汁先生

係咪斷左手手臂.....
法蘭克 發表於 11-2-2012 06:51 PM

YEAH
轉轉下 以為郁得返