Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年7月 Metal Build: Full Metal Panic ARX-8 Laevatein(官圖P10)

多謝B社可以俾我個荷包透下:he:
你地透下,到我出擊,FMP!GO!GO!GO!

不過佢講到明係出新line,唔係唔出gundam呀,想透?{:1_203:}
~~~~~~~~~徒 Quota x 4
我明白好多Gundam fans覺得徙quota, 不過作為general的玩具收藏家, 其實都幾開心ga, MB條line骨架咁正, 可以實現出好多完美的怨念物, 更多完化~

申報: 小生對這ARX-8沒興趣, 都等緊00Q和Strike Freedom ga~:64:
Can Bandai just issue Metal Gear Ver Ka Nu & Sazabi.
X2! 徙quota!!!
Gundam@EFSF 發表於 15-10-2013 08:03 PM

大大個版主老友德哥一定唔會咁講,仲會叫佢 GOGOGO 出哂咁多款:p

ARX-8 係我杯茶,但更想出ARX-7
支持唔好出係MB
出模型MG我仲爽, 唔洗咁煩
個系列有名你叫metal build,唔係gundam build,
佢出gundam以外既機械人你吹佢唔漲
個系列有名你叫metal build,唔係gundam build,
佢出gundam以外既機械人你吹佢唔漲
超級玩具迷 發表於 16-10-2013 12:14 AM

係啊, 所以我先寧願佢出係MG嘛
唔洗俾人話浪費左 METAL BUILD 尐QUOTA
繼續出埋尐咩STRIKE FREEDOM啊, 裂甲NU, 裂甲沙剎比, 裂甲78最好啦
多人鐘意嘛, 唔差在出埋裂甲龜霸啦, 潮流興裂甲啊!
EXIA又好, OO又好, 都係海老川機設, 出落METAL BUILD度真係咁罪大惡極?
老實講, FREEDOM個咁獨特造型都有MARKET
我只能講我老了, 新合金唔啱我
繼續追老合金或者齋啪下模型算
如果ARX-8 之後 MB 行埋 勇者路線 ..情況不能想像:time:
就讓在下來上你的釣吧:D
來緊魂展有個環節有海老村川同bandai 代表講metal build的可能性,甘睇MB可能會推出更多不同line..
今次魂展有好多勁人參予不同討論環節⋯好想去⋯
metal build 搞多啲發展始終係好事,當然長出長有就更加好。
MG 當年都係咁發展,之不過銷量唔掂bandai 先cut 剩高達系…
個人覺得可惜嘅係…突擊豉油有人提…00q 有人提…近期熱話嘅沙煞比同nu 有人提…
點解就係冇人提Zeta?MK2?ZZ?唔通我真係咁老坑?
我相信呢幾隻老爺機如果mb 化之後出嚟嘅效果應該會比00 或者seed 系更大對比,更加有吸引力…可惜要繼續等。
話出果陣就鬧,
鬧完又狗衝去訂.
其實呢度都好多山人之流.不過佢地無買黎炒咁解.

乜有人講過MB一定係Gundam咩?
雖然我都好想快D出00Q,不過FMP系列都係正.
Robot魂係正不過呢系列太多細件,成日甩,
MB個SIZE就可以出得再Detail D,
好似Alter既質素,何樂而不為?