Toysdaily 玩具日報

[詢問] 【Walking Dead 行尸走肉】Rick人偶一問

我係睇唔過眼佢扮清高姐。我一直都強調最好買正版,都唔明佢做咩口口聲聲香港人點點點,佢地廣州人點 ...
venson8789 發表於 17-10-2013 12:53 AM

关键系ching重未知自己错系边度……:p
关键系ching重未知自己错系边度……
IMXXI 發表於 17-10-2013 09:10 AM

我從來無話過果次買老翻頭係o岩~關鍵係師兄做網路判官做上癮姐:38:
1,) 我根本無話佢老翻係o岩,我第一個reply就話大家心裏有數,只不過果間野對港島人就腳,再加上服務態 ...
venson8789 發表於 17-10-2013 08:44 AM

Ching真系好自相矛盾呀!认同卖老翻唔啱,但自己又去买?
推荐一间卖老翻嘅店给人,话佢服务好,但又唔钟意佢地卖老翻?
真系睇到一头雾水呀!!??{:1_237:}
新廣州人d厚面皮簡直連學都學吾黎添啊。
venson8789 發表於 17-10-2013 08:45 AM

Ching真系观人于眉呀!我块面又真系几厚下架:shy:
但系ching个分自以为高人一等嘅香港人身分真系要检讨一下呀:74:
要人尊重你就言行一致D!唔好揾咁多借口为自己开脱!!
Ching真系好自相矛盾呀!认同卖老翻唔啱,但自己又去买?
推荐一间卖老翻嘅店给人,话佢服务好,但又唔钟意佢地卖老翻?
真系睇到一头雾水呀!!??
IMXXI 發表於 17-10-2013 09:51 AM

你根本不斷響度兜圈,對我D point係完全視而不見

第一,我前面已經講過,賣老翻係吾岩,但現實係自組好多時候穩吾到原件,有師兄可以忍到有原件先買,亦有師兄等吾切買老翻止渴。我係屬於等吾切果種,如果同樣有正版同翻版,我毫不猶豫會選擇正版,但如果穩吾到正版,我係會等吾切用住翻版頂住。(其實呢句我已經講過好多次,吾知師兄係咪貴人事忙,總係選擇性睇人地d point:38:)

第二,果間鋪頭係賣老翻頭,同時佢會賣整盒大貨同原件散件。吾幫襯佢d頭,都可以睇其他正貨散件ga,我幫襯佢買頭得一次,但我響佢果度入左幾件原厰散件,而佢服務態度的確吾錯,個地步對港島人黎講又的確就腳,呢樣又有乜矛盾?:42:

其實我上面兩個point我已經重申過無數次,係師兄你不斷追住我黎講話我玩老翻玩得理直氣壯,而事實上我只係講出一個自組時經常性出現ge無奈情況。

至於你一開波就“新香港人”點點點,你地所謂“廣州人”點點點,呢個先係我要同你坳ge主因。
Ching真系观人于眉呀!我块面又真系几厚下架
但系ching个分自以为高 ...
IMXXI 發表於 17-10-2013 10:04 AM

我從來無穩藉口開脫d咩,根本我係一直解釋個現實情況,從頭到尾無話過買老翻係正確行為。

係師兄你一開波就提升到地域層次,仲話到你地廣州人全部都買正貨之嘛。
仲有,我無認為過香港人高人一等,只不過我睇吾過眼你果句 “我地廣州人買正貨,你地新香港人玩假貨” 姐。

你不能否認一樣野,廣州玩假散件ge人數,多過吾夠膽講,但絕對吾會少得過香港。
回復 65# venson8789
你根本不斷響度兜圈,對我D point係完全視而不見第一,我前面已經講過,賣老翻係吾岩,但現實係自組好多時候穩吾到原件,有師兄可以忍到有原件先買,亦有師兄等吾切買老翻止渴。我係屬於等吾切果種,如果同樣有正版同翻版,我毫不猶豫會選擇正版,但如果穩吾到正版,我係會等吾切用住翻版頂住。(其實呢句我已經講過好多次,吾知師兄係咪貴人事忙,總係選擇性睇人地d point)第二,果間鋪頭係賣老翻頭,同時佢會賣整盒大貨同原件散件。吾幫襯佢d頭,都可以睇其他正貨散件ga,我幫襯佢買頭得一次,但我響佢果度入左幾件原厰散件,而佢服務態度的確吾錯,個地步對港島人黎講又的確就腳,呢樣又有乜矛盾?其實我上面兩個point我已經重申過無數次,係師兄你不斷追住我黎講話我玩老翻玩得理直氣壯,而事實上我只係講出一個自組時經常性出現ge無奈情況。至於你一開波就“新香港人”點點點,你地所謂“廣州人”點點點,呢個先係我要同你坳ge主因。

Ching真系带我地遊左好耐花园呀!讲来讲去都系唔承认自己买假货系有问题……乜野系等唔切果种?正货同假货分别在于价格及质素,等唔切系你自己俾借囗自己买假货啫!细佬点会睇漏ching你个咁重点嘅重点呢?:time:
一间店的商誉唔系你讲几句就会令人改观,正所胃臭坑出臭草,卖开假货话俾人听佢有卖正货边个信?又出口术乜野品质好过正货,平过正货,冇人会买咁贵价嘅正货云云……:50: ching重好意思话好服务??
以现实就系ching你逃避现实,揾借囗买假货!
咁细佬我的确系追住你讲玩老翻你系唔认错喎!重介绍俾人?
我地广州玩得正货嘅都睇你唔起啦!
回復  venson8789
Ching真系带我地遊左好耐花园呀!讲来讲去都系唔承认自己买假货系有问题……乜野系等唔切果种?正货同假货分别在于价格及质素,等唔切系你自己俾借囗自己买假货啫!细佬点会睇漏ching你个咁重点嘅重点呢?:time:

一间店的商誉唔系你讲几句就会令人改观,正所胃臭坑出臭草,卖开假货话俾人听佢有卖正货边个信?又出口术乜野品质好过正货,平过正货,冇人会买咁贵价嘅正货云云……:50: ching重好意思话好服务??
以现实就系ching你逃避现实,揾借囗买假货!
咁细佬我的确系追住你讲玩老翻你系唔认错喎!重介绍俾人?
我地广州玩得正货嘅都睇你唔起啦!
IMXXI 發表於 17-10-2013 11:23 AM

我無話過因為“等o吾切去買老翻”就完全無問題,更無話過我因為呢個原因買老翻就係正確,只不過同你講聲自組穩吾到原件確實係經常遇到ge情況,而買翻版亦吾係咩值得歌頌ge行為,因為對我黎講,往往都係穩吾到無原版先買。

至於果間鋪,雖然佢賣假頭,但我又真係信佢有散件係正貨,所以我先響佢度買散件。至於你話出口術,我就真係未親耳聽過同親眼睇過,我亦無去Y記拍佢D野(因爲通常都心急直接走去鋪頭問價)。所以,如果個老細係gum無恥講過呢D話(網上又好邊度都好),麻煩師兄post出Link,我吾會再話佢服務好。

最後,你追住我話我玩假貨,ok,完全無問題,同樣,我都追住你講地域野,講大陸人吾玩假貨,不過吾同ge係我一直都話我買個假頭係吾岩~而你就一直迴避我問題姐。:38:
我無話過因為“等o吾切去買老翻”就完全無問題,更無話過我因為呢個原因買老翻就係正確,只不過同 ...
venson8789 發表於 17-10-2013 11:47 AM

Ching D复制能力真的很強呀!:71:
细佬做咩你又跟住做咩!真系翻版溶入左你嘅生活行为啦……
ching你系米梁特首粉糸呀?句句都 “我唔知、我冇讲过、我冇听过“
唔通你都系地下党员?由玩具界赤化香港?!:70:
当我地现在LV店多过便利店时,还睇见你这种思想退化青年重讲埋D歪理去辩驳!?
唔好话广州人睇唔起你,住九龙半岛的香港人都睇唔起你呀!!
Ching D复制能力真的很強呀!
细佬做咩你又跟住做咩!真系翻版溶入左你嘅生活行&# ...
IMXXI 發表於 17-10-2013 12:16 PM

繼續轉移視線同迴避問題Lor~
之前我寫過D咩全部有keep record,即使我話玩翻版吾岩都仲keep住響呢度,我吾明有咩好“翻”你講d野同赤化香港。
相反你一開始就扯到地域黎講,我係一直追住你地域問題啊~但又吾見你有回應wor

至於你話間鋪個老細出口術,點解我未聽佢講過又有問題,我叫你如果有link post出黎你又post吾到,無證無據難道我又盲中中信你?

D土共認真恐怖,

話我一開始無講買老翻係錯咩,我即刻回應話我一直都講買老翻吾岩;
話我吾肯認我買老翻係錯咩,我又話左我唔係岩,但自己都好無奈;
話我亂介紹鋪頭,又話果間鋪頭點出口術,我叫你提供下口術證據,如果係真我即刻收翻自己讚佢D話;

哈,但D土共對自己亂up亂講果d就完全無回應。

咩野廣州人就買正貨,香港人買假貨;咩野大陸人唔食d假菜假肉香港人食。

講到大陸人幾高尚幾清高完全吾買假貨。

叫你回應呢句就選擇性失明。

土共絕招果然犀利。
之前我寫過D咩全部有keep record,即使我話玩翻版吾岩都仲keep住響呢度, ...
venson8789 發表於 17-10-2013 01:51 PM

Ching真系够哂坚定呀!明知自己错左都继续错落去!这分坚持唔系人人做到架!:$
点确ching会一路觉得细佬我提及地域问题呢!?细佬系赞扬ching买假货买得理直气壯,要学习学习!细佬我系广州人当然写“我地广州人“,ching你系香港人当然写“你地香港人“呀!有何不当?:38: 咁就系地域问题?ching 真系用左神奇放大镜睇野呀……{:1_210:}
然后ching就话我地广州先最多假货,对呀!所以米讲你听D假菜假肉嘅成本过你知点确咁多人做假货!但扁扁就系咁多香港人返来买呀食呀?
见到ching你个D道德观及生活态度后,咁样我就明白时下嘅香港人对做假嘅态度系咁轻描淡写……:78:
由头到尾就系ching你自己不断话唔信广州人唔买假货!细佬我当然冇用假货先咁大声系度讲啦!我朋友们都冇人用假货!有钱有能力为什么要用假货?咁唔信就ching嘅问题啦……
至于个间店,连这里的资深会员catcat大都在第一页题到诚信有问题,ching唔信细佬我唔出奇,但catcat大都言之凿凿都唔信,咁都系ching你问题啦……:57:
之前我寫過D咩全部有keep record,即使我話玩翻版吾岩都仲keep住響呢度, ...
venson8789 發表於 17-10-2013 01:51 PM

重有呀ching,我地大陆人唔系个个都系党员架!入党唔系容架!
唔清楚就百度一下啦!不过你都系扮唔知啫……:36: ching D行为重似大陆人过我地D真大陆人