Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 大家好~ KM's showroom開心分享~~(6月21日一週年,p.7圖片更新,happy b day)~

玩玩具玩到咁dum本都值得,最緊要自己鍾意,d櫃真係睇到嘆為觀止,重之就正~!!
好多one piece, 好齊WFC{:1_221:}. 我得POP sailing again 9人 同WFC 兩套已經冇地方放, 羨慕樓主
回復 44# iamfinethankuuu

hi~師兄係TD常客,小弟經常見師兄名字活躍各post呢,多多指教
回正題,係太子金魚街(近聯合方向街囗)有兩間阿加力膠店,可以係果度買,仲有不同size,什至自己訂造,不過佢本身現貨既尺寸已經好岩用
好多one piece, 好齊WFC. 我得POP sailing again 9人 同WFC 兩套已經冇地方放, 羨慕樓主
wingsiu 發表於 15-10-2013 09:38 PM

op fans 你好~!
一於等我都整個JOJO showroom先得!
歪不正 發表於 15-10-2013 05:21 PM

好,我等你啊~話說我認識你,仲同你一齊出過街添
玩玩具玩到咁dum本都值得,最緊要自己鍾意,d櫃真係睇到嘆為觀止,重之就正~!!
milkcoke3 發表於 15-10-2013 08:52 PM

認同ar~~有愛最緊要~~~
收藏極之豐富
玩具日報記者 發表於 15-10-2013 04:05 PM

多謝大大欣賞~~我會繼續努力~~:52:
呢個卓洛自組勁呀師兄
王者J 發表於 15-10-2013 04:31 PM

哈哈~~多謝師兄支持ar~呢個真係值得詳細講講~因為都幾自豪..:58:(喂!)
其實一開始打造呢度時已經決定整個一比一卓洛(因為我係卓洛控)咁我就去搵呢d櫥窗公仔,後來係深水涉既時裝配件店搵到,再親自搬上showroom,當時6月大熱天,好記得當時搭mtr比人眼望望...所以實在有血有汗,:80:後來得知有cosplay朋友唔要件衫,順利地據為己有:he:
至於3把刀(其實有4把)就係特登上大陸買既,因為比香港既平3份2價錢,
最後再為本身係西人樣既卓洛(?!)重新上油,雖然手工參差,但因為係親自diy比足心機,所以有瑕疵都唔重要了~:78:
好,我等你啊~話說我認識你,仲同你一齊出過街添
御手洗洁 發表於 15-10-2013 11:45 PM

梗係記得喇!!!!!!!一齊買伏品紫煙!!!!!!!!!!
梗係記得喇!!!!!!!一齊買伏品紫煙!!!!!!!!!!
歪不正 發表於 16-10-2013 12:35 AM

原來你記得我~~:)那冇爆蛋既拳頭:x
文兄係大連達人呀
iamfinethankuuu 發表於 15-10-2013 08:37 PM

你係咪講緊你自己呀...............:x
超多青頭仔!:handshake:
哈哈~~多謝師兄支持ar~呢個真係值得詳細講講~因為都幾自豪..(喂!)
其實一開始打造呢度時已經決定整個 ...
御手洗洁 發表於 16-10-2013 12:23 AM

師兄真係好有heart... :handshake:
西利....{:1_206:}
回復  iamfinethankuuu

hi~師兄係TD常客,小弟經常見師兄名字活躍各post呢,多多指教
回正題,係 ...
御手洗洁 發表於 15-10-2013 11:26 PM

哈....師兄都多多指教!見到你個度嘅op收藏真係哇一聲呀:handshake:
之前我都有好多pop...但因為地方問題已經賣走左唔少啦....只留返幾十隻自用....新個d都無乜點買.......因為實在太大隻了...尤其幾隻franky:time:

等我有時間去望下先...因為有聽人講過話個d膠架訂造的話價錢唔平呀.....哈...咁一層層display好鬼死正呀!
師兄有時間可以去主題op區度吹水...我地個邊有唔少同好......除左玩op...仲有玩其他野...同你display個d exactly一樣呀:34: