Toysdaily 玩具日報

查看: 10824|回復: 19

[玩具報告] NECA Pacific Rim 8吋 Jaeger Striker Eureka 有進步但可以更好

PACIFIC RIM 8吋系列終於出到第三架主角機~ 澳洲代表STRIKER EUREKA, 上次GIPSY DANGER實在係有啲令人失望, 但今次, 有啲驚喜:)

先睇睇樣(已入手幾日, 但無時間出帖), 唔好介意相片唔係高質:shy:個樣好MAN~ 成隻大隻佬身型~~~:*

後面好多細節都算彫得好清楚, 上身加埋推進器好巨型......身材太好有跌倒既危險........:p

好啦, 講吓可動......先睇相吧, 以下係佢可以做到既極限......但睇落算過得去{:1_208:}

頭, 有BALLJOINT但頸太短, 加埋笨重既外型, 可動很低.........
膊頭最驚喜, 雖然唔係BALLJOINT, 但竟然有雙重關節, 所以可以做到咁大既橫向動作:shiny:, 但手臂本身又係無得橫向轉, 手掙一樣摺得好少, 拳頭可以上下郁, 但無得轉.........:42:手臂上既鉸剪係硬膠造, 可動的{:1_221:}

腰嘛, 袛有盤骨位可動, 得一粒軟膠的BALLJOINT, 可動唔高, 而且啜得好實, 唔小心會扭斷.....:cool:建議新買返嚟之後用風筒吹軟, 拉出, 並加潤滑油:36:

對腳因為外型關系, 可動俾GIPSY可動低.......腳掌一塊成型, 無得好似GIPSY咁摺, 但由於佢身體好重, 對腳無咁可動反而更穩定:36:

我剪!!!

後面再睇~~~

彫得幾細緻吓~~~

同GIPSY比, 似乎真係好過GIPSY好多, 至少玩性都高啲~~~~ 一比之下, GIPSY身型變得好單薄....:DDD" />D" />

總括嚟講, Striker Eureka比起上一WAVE有進步, 但其實可以更好的~~

謝謝收睇~~:64:
{:2_297:}{:2_297:}:71::71::71:{:2_297:}

上set無買,今set都係比哩部機吸引:71:好有機戰feel^^主角機多咗舊化同雙刀,怪獸超大隻!!!今set:71::71::71:
上set無買,今set都係比哩部機吸引好有機戰feel^^主角機多咗舊化同雙刀,怪獸超大隻!!!今se ...
ChrisLamXYZ 發表於 28-9-2013 04:42 PM

隻怪獸大到有啲令我頭痛。。。。邊有位擺? 仲未開盒。。。。
講真今set唔錯,除左主角機。只係多兩把龍刀,油污漕就當戰損。仲以為今次會係手掌……唔講喇……不過真係好期待“俄國機”希望下set有啦!
回復 4# Called_Wind

所以影完哩張相就塞番落個packing盒到,隱藏係衣櫃裡; 做隻衣櫃裡的怪獸:DD
回復  Called_Wind

所以影完哩張相就塞番落個packing盒到,隱藏係衣櫃裡; 做隻衣櫃裡的怪獸: ...
ChrisLamXYZ 發表於 28-9-2013 08:08 PM

lol......怪獸公司? :DD
回復 7# Called_Wind

又似wo:71: :DD
之前死咗圖, 依家圖已修好~
Thx sharing! :)

I skip this set as the look is still not reach my standard. :(
可動明明可以造得更好的....
沒有cannon party也算了, 可動好的話我也不介意買呀...

NECA就是愛讓我們玩家自己動手改嗎?
可動明明可以造得更好的....
沒有cannon party也算了, 可動好的話我也不介意買呀...

NECA就是愛讓我們玩 ...
手榴蛋包飯 發表於 29-9-2013 02:13 PM

如果。。。。如果蘿蔔魂會出。。。甚至係shf就好鳥~~
尋晚開左盒黎玩,當然可動性唔多掂,但可能我要求唔高,我已經好滿意了~~
都希望市面上有其他公司出Pacific Rim產品,不過機會都幾小……
我只買了stiker, 另外朋友讓了隻danger比我(因佢已有wave1那隻) 不過striker我相都無影, 玩o左幾下左腳就斷o左(hip位個joint), 之後加返銅枝叫做整返好...
我只買了stiker, 另外朋友讓了隻danger比我(因佢已有wave1那隻) 不過striker我相都無影, 玩o左幾下左腳就斷 ...
jeffloh 發表於 30-9-2013 10:18 AM

咁化學? 好驚喎。。。