Toysdaily 玩具日報

查看: 10104|回復: 27

[玩具報告] 魂shop 限定 Extreme Gundam Option Set

好like既超級重裝高達, 一開始已入Extreme Gundam.
之前既extreme gundam post.

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=205586&highlight=

盒面.

盒內.

我終於可以換甲了..........

裝上新甲時, 先換上原來經裝.

先上新翼, 盾及槍, 胸甲同大脾前兩甲都有更換.

翼上四支翼可拆出來, 安裝在槍上.

雙翼張開.

另一個mode, 換上雙肩, 腰及腰後長甲.

肩上兩甲上的槍可以拉出.

還有新槍兩把.

雙槍可以二合為一.

最終型態, 超級大件.

背後大翼.

又係雙炮.

拿劍.

最後入櫃時, 3槍一齊拿.

馬兄隻extreme gundam合哂d裝確實係幾大幾型!不過隻野合哂d裝好似只係大隻咗,但隻腳好似冇長冇高到,只係肥咗同重咗,尤其是裙甲位加長咗感覺有d怪,揸槍都還好d,但揸劍好似揸牙籤咁,俾佢揸R魂隻再生高達把光劍啱佢多D!:(不過都多謝馬兄分享!:71:
感謝分享, 啲相影得好好, 部機的確唔錯, 係武器單調啲, 主要係槍, 同意上面Ching講, 揸住支咁細嘅激光劍真係冇咩氣勢:47:
:67: 部機太似 Freedom la 變左無左自己本身既特色 !!

不過 d 支炮又幾有 氣勢 既 ... :71:
用ZZ 把劍可能會MATCH D :38:

感謝分享, 啲相影得好好, 部機的確唔錯, 係武器單調啲, 主要係槍, 同意上面Ching講, 揸住 ...
冇登記 發表於 27-9-2013 02:10 PM
用ZZ 把劍可能會MATCH D
馬仔 發表於 27-9-2013 02:49 PM

雖然我冇買隻ZZ,但睇到佢把劍都同再生高達差唔多SIZE,只不過再生把劍係橙色,ZZ把劍係粉紅色,所以先覺得橙色光劍會襯返極限高達多D!
限定野唔使諗了.................
炮裝點解冇左最終進化,背部有兩個大型火箭筒,有留意街機隻game 就知
炮裝點解冇左最終進化,背部有兩個大型火箭筒,有留意街機隻game 就知
kevin629 發表於 27-9-2013 04:56 PM

其實之前未出果陣都有人講過呢個問題,但官方個設定係咁,不過買呢隻最主要係想玩佢合哂裝既最終型態!:^
部機太似 Freedom la 變左無左自己本身既特色 !!

不過 d 支炮又幾有 氣勢 既 ...
Vince 發表於 27-9-2013 02:18 PM

睇到佢對翼呢個設定,就不然諗起freedom個造型,好心R魂佢索性出隻freedom啦,隻strike freedom都出咗咁耐啦,死都唔出隻freedom!{:1_229:}
這隻真係FREEDOM+WING ZERO+DX既混種:58:
真係冇特色
佢由第一款發佈既時候我已經覺得無創新無特色,高達已死
呢隻既特色就係玩混合,只係攞舊有作品d特色野黎玩,話說近年d高達新作品真係麻麻地(UC除外),2013年套新作品GUNDAM BUILD FIGHTERS,入面d機體又係抄d舊作,套野仲感覺好兒童化!
nice photos.  support.  the toy looks much better with the option set.
可能再出魂限之中既魂限..............:36:

kevin629 發表於 27-9-2013 04:56 PM