Toysdaily 玩具日報

查看: 20986|回復: 23

[GUNDAM] 噴槍第二作... MG 命運高達..Destiny EB Mode..(好過買RG)

上次上完堂噴咗隻RX-78後..馬上開工第二隻..
噴槍經驗還是淺..再冇老師指導...也有很多想試...便決定砌這隻三四年前買下..入了冷宮的 Destiny...
呢盒真係幾值..$4xx多有
1)光之翼
2)特效件
3)地台
4)電鍍骨架(部分)
5)大人仔 2 個
比起RG 要  total 300多才有一對光之翼...:help:

回看隻RG好機械化..MG卡通D

再次噴槍..今次有返D陰影...但整體色暗咗.....還是要再練習練習..
今次也試加釘.....效果幾好...但加膠水令左手半癈..:Q......買經驗經驗...:$

唔講..再出相!!!

光之翼起動!!

必殺!!!掌心雷!!!

祖國格纳库....

骨架同其他...

總結:
現在己砌到自己想要的模型 80%
看回這隻 Destiny 同上次隻 Rx-78........上堂係值的....
唔上我想自己用多二年也冇現在功力:handshake:
(隻Destiny 其實幾靚仔..special上咗光之翼...:love: )

說回現在這樣砌法....除了要大量時間外.....都幾貴...
呢隻我租了前後一共 8 小時噴槍時間....:angry:
成盒MG價....{:1_224:}

Bye...

nice photos, weathering is too even.
今次舊化急咗D!! (比上次還差)因為要快D去下一隻!!
下一隻有多D時間會再用多D時間舊化!!
靚作 !!!! :71::71:
靚作 !!!!
goahead 發表於 1-9-2013 08:36 PM

多謝..作品唔係特别靚..
但我對自己D相幾有信心..:35:
非常好,好有心機之作{:1_220:}
很好.....

但那個信心是怎麼回事.....

我覺得似鬼佬紋中文.....:@
yes, MG is better, good job~~~~~~~~
shadow effect are too strong:36:
很好.....

但那個信心是怎麼回事.....

我覺得似鬼佬紋中文.....
tongnc2002 發表於 2-9-2013 06:53 PM

這是多年前買入祖國水貼...待別有 "真" 同 "信心"中文字..
可看成曰本"漢字" ...我自己ok...恃別D...但唔係個個人 like...
整得咁靚, 花D錢同時間都係值.
要好砌當然是MG啦...RG真係好影砌爛一些部件..{:1_198:}

砌Z RG,當了個可動拳頭的一隻手指...{:1_198:}...
好正呀,師兄 :71:
第二隻已經有咁o既水準,勁!!
好正的上色!
有心之作,信心二字也很有特色!
砌得靚之餘仲睇得出樓主好有信心