Toysdaily 玩具日報

查看: 12839|回復: 67

[分享討論] 信和2F中間角落向扶手電梯 好似叫M. Box 既舖頭

係咪黑店? 我問左几錢,行多一陣旺角,返屋企之前先再返上去買

佢話啱啱賣左一盒,而家要貴卅蚊
我話乜你咁都得....

由於MB OOR QC ... 唔係$既問題,我覺得間野唔老實
一旦有缺件爛件,九成冇得換

有冇師兄知呢間野糸咪有問題?
我下次都係大舖買安全D

Ching, 我唔肯定佢係咪黑店, 但佢又唔係應承左你返來都係呢個價錢或收左你訂, 咁確實佢改平改貴都得wo, 如果佢答左你或標明價錢到收錢時再mark up, 咁佢先為之黑店, 始終是肯買肯賣, 依你所講佢有冇做成你損失, 黑店指控應不成立, 當然佢有冇其他衰野我唔知, 我只表達對這件事之體法,.
佢mark up價錢, 其實亦要承擔交易不成的風險, 事實上樓主最後亦沒買吧??
旺角就黎變黑店集中地{:1_203:}
如果咁都叫黑店,咁旺角無咪玩具店唔係黑店lor..
因為呢個情況經常發生架啦...
只可以話自己點解唔價岩即買lor..:42:
問完價走左, 返來加價都黑店? 自由經濟市場啊 CHing!
梗系冇買
卅分鐘加卅
万一盒野有事,又屈我錢
冇標價既舖頭好多都古古怪怪

其他師兄你咪當我問價之後落去禁錢囉

我想知呢間野係咪成日屈價
下次唔洗問

佢mark up價錢, 其實亦要承擔交易不成的風險, 事實上樓主最後亦沒買吧??
MR_OOO 發表於 9-9-2013 12:43 PM
我手痕想買多盒姐
癈事攞住盒野行街

而家知道佢咩料
以後都係大舖訂

我見六月草晌道D文,睇吓信和D細舖係味成日自托價

回復 5# juwan
又一個呢D等俾人XYZ既post :x

樓主,你不如果日問完,一個月後先去再問,
可唔可以用返一個月前個價, :x
你只係問價,人地乜野都冇應承你,你走之後佢加價有咩問題,
好多舖都係咁,係你睇唔到姐,我仲見過係客人面前即加既店啦,
你依家老馮叫人一定要果個價俾你咁
你鐘意喇

XYZ 咪 XYZ lor ,求真相姐
俾你信唔信得過佢先

大舖訂來價平左會退
唔退你可以話佢冇責任退
但你知間野咁你有得揀

回復 9# 超級玩具迷
真相就係格左價返轉頭貴左發老脾。

你都識講,佢冇責任退啦,
買賣既野你情我願,肯退係人情唔退係道理,
你依家只係去一間店問價,請問你有冇問過其他野,
叫店留一盒轉頭禁完錢上黎買嗎,冇嘛,
咁人地加價有乜問題,你唔係100%要,你係問完價諗住行埋其他店格完價,
哦,佢最平先搵佢,但人地老馮等你格完價再去搵佢嗎,

你上面果句仲搞笑,咩叫自托價,人地係光明正大去加

你不如串d,影低未加價前幅相,然後下次走入去唔該我要炒價前既價,
唔係你間店就係黑店:x

以你既諗法,全港8,9成店都係黑店,好多店一個鐘內多次改價
你仲搞笑啦
你啱,啱晒
人地做得出,我講事實
而至於你咩意見,我阻唔到

好多人話其月X訂貨唔俾客,向街客炒價賣
你應該都話舖頭啱
你有意見,你叻

我對你冇回應

回復 12# 超級玩具迷
冇格價
冇發咩脾氣
照睇你地都認同間野不嬲係咁,

回復 11# lukyuet
好多人話其月X訂貨唔俾客,向街客炒價賣
你應該都話舖頭&#21873; <---我冇講過,你唔好老屈喎