Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 中華英雄-新著! 肥良復仇記。

下期又有新思意。

感熱海報?
回復 75# 無明:

我同大大你諗的唔同..我只想華英雄一家同中華樓等人有一個完滿的埋尾...就心滿意足:77:
回復  無明:

我同大大你諗的唔同..我只想華英雄一家同中華樓等人有一個完滿的埋尾...就心滿意足: ...
老文 發表於 5-9-2013 04:02 PM

話說我只知道英雄底首,紫衣死了。

劍雄又盲了,文英變了狗乸,和地專………大戰。
回復 78# 無明:

之後劍雄好似死埋,轉世做左"步兵"巫馬<---個樣好似.其實我儲中華英雄都係儲到129期..馬sir第一次受傷果時..睇就睇到似是故人來..果期:77:
回復  無明:

之後劍雄好似死埋,轉世做左"步兵"巫馬
老文 發表於 5-9-2013 04:35 PM

請問我 薄裝50-150期有但唔齊, 如果想儲番, 有冇計???
會否好高成本????
回復 80# 亞力II

睇Y拍賣網看看有冇得買番齊
下期第4期,好期待知道&#20010;創刊書數!!
不知可否吸&#32435;到天下一半讀者呢
第一期何解&#40560;王&#20250;同北腿王打&#8943;
應該不會再有所交代了

到第3期&#8943;仍不知為何華生會同服部打起上&#22175;&#8943;
主線一直唔點提
反而著重兩個新人物上,和尚和木櫻
木櫻估到將會死,埋英雄身女角必這樣
個和尚有點多餘,頭幾期理應主力寫劇情和推進故事
但反而寫算命&#8943;
打鬥算精彩,但可否先交待清楚為咩打&#8943;
請問我 薄裝50-150期有但唔齊, 如果想儲番, 有冇計???
會否好高成本????
亞力II 發表於 5-9-2013 05:33 PM

亞力兄可去信和D舊書店問向
回復  無明:

之後劍雄好似死埋,轉世做左"步兵"巫馬
老文 發表於 5-9-2013 04:35 PM
一般我地,

班中華英雄fans根本好難承認馬Sir遇難後的劇情。

文英心計一向有,但赤裸裸和地專採陽補陰,直情變了另一人。

劍雄自斷一手臂劇情是好吸引(馬sir最中意人殘癈),

但活潑的劍雄不需這樣殘酷成長吧?!

仲又盲、又死過返生,大神怪呀!

現在才知,故事發生在二戰後。即係共產毛主席時代?

咁我想敵人不是日本仔了,應該是大躍進同文化大革命才對。
下期第4期,好期待知道&#20010;創刊書數!!
不知可否吸&#32435;到天下一半讀者呢
聖鬥士JACK 發表於 5-9-2013 08:20 PM

根據往事, 很難吸到一半讀者, 通常係睇少本書, 因為年紀唔細, 工作繁忙。

而且天下讀者著重畫面質素, 就更難過檔。

何況天下只係改做月刊, 仲未完。

如果有天下一半, 可能勁過鐵將。

不過我都想英雄成功, 因為難得彬強自立門戶
回復 80# 亞力II

再講如果有心買番一套齊...不如直接買一套過..一來慳時間,2來漏左其中果d..散買都會貴....還要留意單行本第一期中間有海布的(還有有d人會將修訂本46期當單行本第一期咁賣,要小心)..仲有修訂本1-44..睇&#21523;齊唔齊..:77:

回復 85# 無明:

文英來講..好似係受魚姬邪神影響要提升功力,令自己的邪念擴大,所以就同地尊乜乜(咁樣好似合理化左佢點解要搵男人採陽補陰)..有錯請指正:77:

劍雄如果要救番隻眼同救番隻手都唔難的..佢老豆都盲過同埋咁多年後天下都進化到可以幫步驚雲換麒麟臂,所以要劍雄變番做常人一點都不難...:77:

武俠漫畫創作如一定要跟時代走..咁一定會有好多犯駁,不過港漫都接受左咁多年龍虎門,黑豹..就算現代都要打打打,咁係華英雄時代都要打,其實也算叫合理了:43:
回復 87# 老文

謝謝意見..
其實睇番係好鍾意舊中華英雄的封面~~
靚~~~
回復 89# 亞力II

漫畫加藝術加設計...將港漫推上去另一個層次..影響深遠