Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 中華英雄-新著! 肥良復仇記。

第二期到

下期冇野送了。

但有夜光版$28。
第二期到

下期冇野送了。

但有夜光版$28。
無明: 發表於 29-8-2013 11:14 AM

下期除左夜光版之外...
請問仲有冇龍哥既草圖版???

六吋公仔合用。
原本有劍仔都想買,但d劍仔咁醜樣!真係買唔落手!
又肥又短,仲要無埋劍尖! 太醜樣!
鏽蝕版仲衰! 有無見過 ...
miniweapon 發表於 29-8-2013 10:25 AM

……………………………………………………………………都唔知講乜好, 希望會出5.5吋
龍泉劍, 令我想到英雄劍~~~~
{:1_198:}
第二期我都買左, 應該會係我既終止符了...

劇情進展無乜, 畫功亦明顥下降了...第一期分鏡, 畫面都仲可算一班, 第二期即時降級三十巴仙, 面相/駁身都差晒, 仲有彩稿亦不堪入目...

華英雄對赤煉鷹王及北腿王, 三人對戰無半分緊張感, 來得快走得快...
鷹王見月逃遁, 之後又要回頭追踪, 係咪精神分裂...???
北腿王卻是追狗入屋, 又被"三流"角色圍剿斬手???(呢度未正式斬斷, 應該會有變數...掛...)

我的支持, 到此為止了, 幸好一/二期是合拼封面, 二手書都會有人收留既~~!!!????
第二期我都買左, 應該會係我既終止符了...

劇情進展無乜, 畫功亦明顥下降了...第一期分鏡, 畫面都仲可算 ...
香港人 發表於 29-8-2013 04:32 PM

今期木櫻以極謹慎綬慢的刀法下手...不牽動一絲氣流...
這樣可以斬到咩...
唔用力同唔使勁都斬到嘢!!!仲再斬人手...
當讀者傻的嗎啡!??
北腿王舊著明明死了......點解要攞返出嚟......
仲要一雙手滿布科幻紋............
今期一開始服部兩師兄弟鬥樹葉薄切 ...
原本都想對把劍仔有興趣,但過實物後放棄了,想當年漫畫送兵器嘅高峰時期,啲兵器質素真係好高,但睇返呢把q版赤劍同龍泉劍……唉,算吧啦。
其實做贈品啲成本都係錢啦,點解佢唔慳返,直接做好本書仲好啦,攪咁多個版本都無謂,最終咪要睇返漫畫質素…………
突然間諗起最近hit爆嘅巨人,其實佢畫功真係麻麻,但當初睇第一回已經俾佢吸引住,港漫唔知幾時做到呢?(唔好賴人崇日,我都有追和仔啲書㗎,佢係惟一吸引到我睇嘅香港漫畫家)
原本都想對把劍仔有興趣,但過實物後放棄了,想當年漫畫送兵器嘅高峰時期,啲兵器質素真係好高 ...
coldstone 發表於 30-8-2013 12:10 AM

原本龍泉寶劍都算係經典野,好想買,一睇到,好好似泥膠磋出黎咁o既樣,真係醜得太過份! 算了! 實在太差,當佢無出過!:72:

龍泉寶劍!
睇左第二期, 對拆有水準, 好睇過龍虎門好多, 有真實感, 鐵將都無呢隻feel.

不過手腳長左些, 應該係人兄所講的駁身問題。

畫面我接受到, 因為我當佢係細公司, 已經比馮志明的大俠傳奇好太多了。
原本都想對把劍仔有興趣,但過實物後放棄了,想當年漫畫送兵器嘅高峰時期,啲兵器質素真係好高 ...
coldstone 發表於 30-8-2013 12:10 AM

做好本書唔可以收$38………送精品就可以。

$38真係支持鄺彬強出書, 同買塊膠片, 叫做高貴一點, 簽名同畫分開………………

把劍永留盒中
:p我禽晚支持左<退魔傳>~~!!!!!