Toysdaily 玩具日報

查看: 10750|回復: 28

[個人收藏] 機動新世紀▲Robot魂▲Double X高達

ROBOT魂呢部Double X個整體造型十分靚~做工又好~
好睇過啲SEED嘅機體~SEED嘅部部都好似EVA機咁~核突到爆~

機動新世紀嘅機體設計不知幾好睇~個人覺得好睇過甚麼MKII~NT1~GP01嗰啲啦~
等咁多年三部曲機體先有啲眉目嘞~

同FIX一齊~

平成三部曲最終出現機體~

V~G~W~X~
93~94~95~96~

無錯,平成年唯一一套高達動畫人氣差到要張成套野腰斬:x同埋師兄你放錯區喇
機動新世紀我1/100都有買, 不過硬係唔明點解 hit 唔起...
機動新世紀我1/100都有買, 不過硬係唔明點解 hit 唔起...
denniskwong 發表於 15-8-2013 10:43 AM

因為套野完全唔知佢想講乜:80:
X個故事大約好似係講,有個妹控ge男主角,遇上了一個比正常人稍為強少少的新人類少女,之後又5G做咩又遇上了面帶黑超的妹控刀疤大叔,再之後又遇上了5G為咩要報復社會的基情爆發兄弟,最後就打成一片,完美結局,(套野我都無咩點睇,只睇過幾集,以上都是聽朋友講的,如有錯請幫忙更正,謝謝)
感謝照片分享!小弟只有睇過W,其他的都不懂!見諒!
好正的收藏...............:71:
X機設我幾鐘意, 故事尚可接受, 因為冇咩突出賣點~~
當年我都有買1/144 DX, 可惜因為玩得多, D光版斷晒, 當年心痛到呢.....{:1_225:}
因為套野完全唔知佢想講乜
yugi 發表於 15-8-2013 10:51 AM

其實故事我冇睇過, 但機設本身唔錯, 仲有隻空王同重炮都唔錯
回復 9# denniskwong

呢兩隻,同w gundam嗰啲差唔多,唔突出。

其他奸角,只可以用慘不忍睹黎形容。同v一樣,好核突。
回復  denniskwong

呢兩隻,同w gundam嗰啲差唔多,唔突出。

其他奸角,只可以用慘不忍 ...
eddiem249 發表於 15-8-2013 12:37 PM

哈哈, 乜衰到咁架.........................
幾套我都冇乜點睇,係W因為OVA所以番睇番,G既故事唔岩胃口(不過又好鍾意神高達),X當年係無記播時睇過下,但完全一頭霧水唔知UP乜(但DX我認為唔差既,雖然都係冇愛),V直頭放棄左(不過都鍾意V2:71:)
我呢D UC控,其實係鍾意UC故事多於機體,且說UC機實而不華確係岩70、80後口味多D
Nice collection:71:
V當年睇唔明(飛快鏡),G當星矢看又幾好睇,W雖然好睇,但覺得有點悶,X其實唔錯,但唔鍾意主角的老牛聲!
V,G,W,X 全部都有睇全套~:)