Toysdaily 玩具日報

查看: 12132|回復: 22

[個人收藏] 超人變身三部曲

今天又收到一個小廠改自HT的克拉克頭雕.
配合之前的兩個自組,剛好可以完成變身三部曲.

Really like the one in the middle, looks great. Just like the movie scene.
Interesting. 無複雜既動作, 唔需要道具, 上甲, 超人變身就只要脫去外衣. 變身就是簡單.{:1_208:}
中間個個好似電影既基立! 好正
好正呀,中間果個夠特別又經典
中間果個好正!請問成set 邊度可以塭到?
笑面果隻look其實O.K, 如果唔帶帽唧話.
頭像被屏蔽
Really like the one in the middle, looks great. Just like the movie scene.
Macross長谷有洋 發表於 12-4-2014 02:26 PM

Thank you for the support. Really enjoy it. Brings back childhood memory.
中間果個好正!請問成set 邊度可以塭到?
rivaltat 發表於 12-4-2014 09:14 PM

頭雕是Ebay上買的.超人服裝是SS論壇上找人製作的.素體是原裝邪惡超人的.西裝是台灣Play Kid出品的.
中間個頭雕比HT仲要好.....
heewing 發表於 12-4-2014 09:52 PM

這算是另類的青出於藍而勝於藍嗎?:34:
我的小時候.超人係入電話亭變身・・・・・haha

不得不讚,相片顏色非常好和實在,而且師兄用的光線非常均勻,請問用了幾多個光源?
不得不讚,相片顏色非常好和實在,而且師兄用的光線非常均勻,請問用了幾多個光源?
mio 發表於 13-4-2014 11:49 AM

多謝稱讚.這是用外閃跳燈拍的.只有單一光源.
跳燈是透過天花板反射的大面積光線,因此跟窗戶照入的陽光一樣自然跟均勻.
正呀,變身後連分界都變埋!{:1_222:}