Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] DX VF 27 之 BANDAI 完美演繹何謂「差之毫釐、謬以千里」

回復 42# adidas

多谢大大回复~
好精彩的分享!句句分析都好高水!謝謝大大大師兄~~
另外有一問題: 對應舊27 stand 嗎?
keithwu516 發表於 14-8-2013 11:26 PM

謝KEITH 兄∼
可以擺到上去,但冇得扣實機底,但都叫隱陣。

回復 47# 柿崎速雄

想問下大大, 蘭卡同哥哥係咪一開盒就擺係駕駛倉入面?
因為我剛剛開盒唔見佢地.
回復  柿崎速雄

想問下大大, 蘭卡同哥哥係咪一開盒就擺係駕駛倉入面?
因為我剛剛開盒唔見佢地.
juwan 發表於 15-8-2013 12:18 AM

是的,預先入左機倉∼
呢D先叫有HEART既Report嘛~:shiny:
A detailed report, thanks so much!
老實講,都係覺得B MODE 條腰太粗。。。。。比RENEWAL 版25系列都係丑D。。。。
師兄解構得好仔細!:71:
超仔細評測,真正玩具報告,讚 ~~~
多謝詳細報告!!!

哩個系列真係搞到我賣腎都唔掂,小弟就係由3個月前開始比哩d毒貼毒到…除左rvf同27,其他全部硬食炒價,紅色29買果陣直情好似比人打劫一樣,4xxx…但真係買左第一隻玩上手感覺到果股震撼之後,之後每一隻對我黎講都好有驚喜,哩隻27終於唔洗高追…有番小小安慰…:$
頭像被屏蔽
哩個系列真係搞到我賣腎都唔掂,小弟就係由3個月前開始比哩d毒貼毒到…除左rvf同27,其他全部硬食炒價,紅色 ...
169lalala 發表於 15-8-2013 02:39 PM

yf-29 早乙女 4xxx.....師兄 你果然有大愛!
回復 47# 柿崎速雄

gamu-toys.info/goukin/gouki/dx31/dx3102.html

本体への装着は腕や肩にパーツを固定する関係で、ファイター形態のままでは不可能。 ガウォーク又はバトロイド形態で作業を行います。

大意是说F形态下无法装载肩部和臂部SP,特求证,求图求真相
回復 58# Lezard00

F形態是可以裝肩同臂的SP, 雖沒圖(昨天剛由F變做B mode display, 不想又變回去)
但真相的確如此, 大大可放心
回復 59# pigckk

已确认,谢谢

附某玩家的图
tieba.baidu.com/p/2532913333

由于不能发链接,所以把http头部去掉了,以上地址请自己复制到浏览器url栏