Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] DX VF 27 之 BANDAI 完美演繹何謂「差之毫釐、謬以千里」

感謝分享!改版出之後終於等到了用心的詳盡對比評測,雖然有舊版,但新版入定了
冇咁嘅事Wor,大大可能睇錯野了:)
柿崎速雄 發表於 14-8-2013 04:43 PM

谢谢大大回复

其他网友所指,只肩膀和手臂装甲,无法在飞机形态下着装的

若属不实,我可安心购入了
感謝詳細分析!:shiny:
嚴格來說:呢隻27改動得太小,同果幾隻25根本冇得比,沒有舊版的入手無妨,有舊版的可以慳番

以新版的改善內容再加上SUPER PARTS 同 DISPLAY STAND,日元定價其實並沒有比舊版貴,甚至乎是平了。

若果改動得多就會變成 renew ver 了…
到時就唔再係嚟個價啦掛… :42:
回復 34# 5_roy
。。唔怪得rvf25同vf27出貨只隔兩個月咁小!!

直都無留意,唔係renew ver!咁會唔會再出多隻呢?!?{:1_229:}
多謝師兄分享比較:71:
A very detail comparison report, thx!
GOOD JOB 多謝分享 :74:
多謝柿崎兄分享,小弟今日真係學到好多嘢{:1_211:}
頭像被屏蔽
恭喜化作了精華文!!!
呢隻對冇舊版VF27的我來說,新版已經係完美免後追解藥,同MB 新版OO Raiser一樣,對我非常重要:$
等24號收埋隻OO,今個月大滿足呀:$
回復 32# ∼楠∼

岩岩先裝完,反起雙腳就好易裝上,最緊要先睇說明書:78:
柿兄..出post ..一定十卜

睇完即係...叫我買隻ver.2 ja... .....你好毒呀!!
滴滴仔 發表於 14-8-2013 04:08 PM

新版係一定要入!比我呢,我會幫哩隻新版命名為「真•VF27」
人形實在太靚仔了,所以唔入唔得∼{:1_222:}
好精彩的分享!句句分析都好高水!謝謝大大大師兄~~
另外有一問題: 對應舊27 stand 嗎?
呢個致係堅有心嘅貼!{:1_226:}