Toysdaily 玩具日報

查看: 33581|回復: 75

[玩具報告] Macross F DX VF-27 Version 1.5 (多圖)

[廢話]

係三年幾前,Bandai 合金DX系出過呢隻VF-27,小弟亦曾經出過報告: http://toysdaily.com/discuz/thread-121593-1-1.html

係三年幾後既今日,繼一堆VF-25 Renewal之後,VF-27亦終於有個未算係Renewal,但係有明顯改進既版本。

都係睇相實際!即管拎返舊相,大家自己覺得差別大唔大。(舊版相中都有ToysDaily字眼。唔好問我點解!)

[去相]

新版用色採用近電影版配色,marking亦較多。飛機mode,大抵上係差唔多。

呢幅相,證明小弟當年打燈比現在更不堪。

新版支炮都係可以開既,不過冇開。掛炮,要上parts。{:1_204:}

Marking多過舊屎,腳掌用金屬色,靚左。

看來是一鬼樣的

Gerwalk mode 都係一鬼樣的。不過知係咪玩開VF-25 Renewal,VF-27對腳玩落相當唔就手。因為冇橫向旋轉關節!{:1_204:}

大佬!你叫人點比較呀!

如果要我比我解釋,係因為心急,想玩B mode!你由得我啦!好冇!

Oh yes!Now this is a ball!I mean,咁先係波架嘛!

麥長青同林峰係似樣,但邊個靚仔d,自有公論。

如果你係要比人拮一刀,你會揀邊個?

我唔講,你以為我特登擺一樣pose角度黎比較。查實,影新呢幅時,我冇留意有舊呢幅。事實係,我影黎影去都係呢幾個pose呢幾個角度。

好!舊相用完!去埋d新相!

當年我complain過舊版下肢活動能力差。新版,唔可以話好好,但同VF-25 Renewal看齊。想點丫!

側面一影。話時話,我唔記得左影背面。唏!VF-25S有個牛頭就話緊張姐!信我,都係咁啦!

另外,股位下方變型後,可以攝多塊野頂住,令到佢頂黎時夠挺唔會摺返埋。唔知我講咩?總之B mode穩陣左少少啦!

最後,奉上半身照一幅!謝觀看!:64:

[後記]

- 如果只看飛機mode,分別唔係太大。但用色、marking等,亦明顯地靚左。

- Battroid mode就直情唔同級數!新版當堂醒神哂,如果你係B mode控,包你食飯食兩碗,瞓教笑出聲。

- Super Parts呢...  由於時間關係,冇影到...  憾。懶。

- 根據呢排既DX Macross貨量同價格走勢,Bandai似乎終於加大左個貨量,大家唔洗再硬食炒價。願人人有菜玩!{:1_235:}
老大第一時間出報告,小弟緊係要第一時間入黎支持:71:
great ball !{:1_219:} old 呂!
正菜:$期待大大的parts相:46:
Haha 只要係關於菜的相,都好毒.:(
呂兄,腳應該有橫向關節的~
頭像被屏蔽
靚相, 也期待裝備 SUPER PARTS 的靚圖!!
之前幾架個飛機MODE都係同舊版差不多

人MODE就分局大,訂左等收貨中.
this is piloted by Laka's brother?
無訂更加唔知有無現貨既人路過....
呂兄,腳應該有橫向關節的~
chinam 發表於 11-8-2013 08:03 AM

係喎! thanks師兄指正。尋晚因為關節太緊,我以為唔得添!:(
this is piloted by Laka's brother?
Gundam@EFSF 發表於 11-8-2013 09:20 AM

係呀師兄!果個人造人
樓主好圖!!!

點講都好, 第一隻VF-27出得唔算差, 所以冇之前果班VF-25唻得咁震撼~
多謝呂兄!就係等緊比較post:$
Add marks for this great report first............

And, I'm the one who love B-Mode more than others here.  :shy:

Hope can get mine soon~~~~~~~~ :)