Toysdaily 玩具日報

查看: 13349|回復: 52

[分享討論] 起(姑煮一樓)訂左貨各位一定要好好保管訂貨單,唔好唔見

話說尋日shf月野兔同旋風號出貨,下午收到call可以去攞
但自己冇帶訂單,之前有post話可以唔洗單可以講果電話號碼,
就可以攞,加上我用電話影左張單,諗住可以攞,於是駁一駁
一去到問就話要單,我講埋電話號碼都唔比我攞,我唯有打道回家
明天再去!
各位記住Keep好張實體單,唔好唔見
當然, 憑單取貨不是常識嗎? 無單去做憑證,人地唔俾貨係好正常同應該
多謝師兄提醒,但憑單取貨好正常

您的帖子長度不符合要求。
之前你睇邊個post話唔駛帶單可以攞?
個個講電話號碼,咁佢print張單黎做乜?
下次咪咁天真咁傻走去信人了
我好驚唔見單嫁真係,屋企實在太多單:die:
回復 4# 玩具人生
我前日去信和姑仔攞貨,無帶單,只要講得出電話,貴姓,就可以,無吹水.
我以家連佢張單寫幾錢都唔知{:1_206:}
我之前唔見咗張單,走去問佢點攪,佢話call咗你攞貨唔好去攞住,再過四、五日去攞就得......

係鋪頭訂左野帶單係常識吧
你成屋一張單又好,一萬張單都好
Keep好張單亦都係你自己既責任

你又試下去旅行唔記得帶機票,睇下人地比唔比你上機?
又或者下次你試下帶單唔帶錢丫?都係一張張紙者,好易唔見.

鋪頭比你講電話講名拎貨,係佢自己做壞規矩
點解有人會當左係應份????
點解而家咁多人連基本既道理都唔知????

世界上反智既事已經太多,唔好再多一單啦
我問過佢如果無單, 但有單的影印本. 他們都話唔可以.
如果電話可以, 我知我朋友訂了, 我又有我朋友電話,
我就可以輕易攞走我朋友件貸! 哈哈! {:1_214:}
回復 10# 4mm

好正常者,如果我影印10張搵唔同人去拎貨
咁點呢?

你可以話如果拎左鋪頭會Mark低架,但黎拎果個死口話無拎,咁又點呢?
如果電話可以, 我知我朋友訂了, 我又有我朋友電話,
我就可以輕易攞走我朋友件貸! 哈哈!
4mm 發表於 9-8-2013 10:13 AM

佢要即場試打一次電話通先得
回復  4mm

好正常者,如果我影印10張搵唔同人去拎貨
咁點呢?

你可以話如果拎左鋪頭會Mark低架,但黎 ...
leawong 發表於 9-8-2013 10:14 AM

咁又唔得...
因為拎完貨...
佢會係本簿到劃左你個名...
就算再有9個人拎同一張單既影印本黎...
都拎唔到貨...
回復  玩具人生
我前日去信和姑仔攞貨,無帶單,只要講得出電話,貴姓,就可以,無吹水.
tylorr2003 發表於 9-8-2013 09:47

師兄, 一扭家吓啲招呼算唔錯喇. 訂客冇單; 俾你係人情, 唔俾你係道理.
(我同事就係訂GX-62失單, 居然收到電話仲早過我攞到貨添, 又如何?)
只要你真係有落訂嘅, 總會有貨俾你嘅, 不過就排隊尾囉!
(自己多少都應該負吓責任, 耐心等吓啦.)