Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 起(姑煮一樓)訂左貨各位一定要好好保管訂貨單,唔好唔見

回復  玩具人生
我前日去信和姑仔攞貨,無帶單,只要講得出電話,貴姓,就可以,無吹水.
tylorr2003 發表於 9-8-2013 09:47 AM

me too! no need to take the invoice.
唔見銀包你就......
sumissum 發表於 9-8-2013 03:42 PM

睬過你{:1_214:}
好幾個職員都認得我熟哂,但每次攞貨都係問我貴姓:38:
我驚張單磨到甩色佢唔收,用左個透明卡套套住張單:34:

帶單係常識,冇單唔見單都可以拎係店員比既人情,要分清楚
唔好以為有其他人受左人情就係慣例,就一定要比....:38:

仲有就係唔只一樓...係任何訂單都要好好保管...唔見單要同鋪頭聲睇下點處理...呢d都係常識{:1_206:}

我自己就有一個放單既櫃(應該好多ching都係咁),有人打黎先拎單,第二日攞..就唔會咁易整爛張單啦

佢地要睇單後號碼,我見有人用電話拍了張單比佢地睇到可拿貨。
當然你唔好等人忙碌時搞人啦。:(
你試下去囉15機,我估佢一定俾你。

佢都係睇咩貨,死貨無咩都俾你。
姑仔 d 單咁細張, 真係好易唔見, d 字又易甩色, 分分鐘當左係超市收據掉左
相反, 精粉 d 單清清楚楚又大張, 唔見左真係抵打
我依家都係用信封入住晒
我真係見識少, 一直以來都只係憑單取貨~
原來仲有撻朵取貨呢招:67:
A鋪訂B鋪取呢個方法根本就捉蟲入乜乜。
邊間一扭想問.....

不過講返上次經歷拎左單拎貨後,坐緊車條友打黎件貨到左有得拎{:1_206:}我O左咀,我剛剛拎左啦.

其實本身有冇睇返張單對返個客架.{:1_203:}加上張單D字過無耐化得好快.:38:
咁我都好好彩喎,我又係試過無帶單去攞到貨(我知無帶單係自己唔岩,所以都係諗住搏下咋),我重要係第一次訂貨添:shy:
我都試過唔見單...最後就等一個星期度先返去拎囉
熟客可以唔拎單,btw我唔係,只係側邊見到~~~:58:
熟客可以唔拎單,btw我唔係,只係側邊見到~~~
pein 發表於 12-8-2013 12:03 PM

我都見到有一驗屍官熟客老奉唔帶單:x