Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 動漫節中伏,懷疑買了不法商人的老翻 SD Saber.....

我都中左伏 仲要唔見左5魚
咁點 係唔係可以報警??
回復 16# andre
5魚!?
師兄你買佐D咩...?
回復  andre
5魚!?
師兄你買佐D咩...?
Akira0302 發表於 31-7-2013 05:51 PM

買左2樣野 買完先知中伏
這些老翻 PVC figure,深水埗福華街大把,樓主那款幾草就有交易。不見議買,可去見識一下,等第時不會買錯貨。
我知邊一間,我都差D中黑岩,果間就係賣白無垢4魚....
黑岩近二魚,
其實都唔明動漫節點解可以賣老番,再者一睇價錢已知。
報海關啦:p:p:p:p:p
咁多日本嘉賓/職員o黎到, 見到一個咁大型o既活動賣明目張膽賣老翻
真是好難擺脫海賊天堂呢個"美譽", 香港之恥!
老翻已經賣左好多年, 主辦機構應該做o野
可惜版權持有人只去C3, 如果唔係可以call 埋海關即刻做o野

先不論老唔老翻,這些玩具( 黏土人,FIGMA)其實並不適合小朋友玩,就算係正版,D關節比小朋友玩兩玩都會散開,比小朋友玩不如去買玩具反X城D玩具
果日都見到好多假野賣......
有D 重要係會場中間開舖
價錢平到你唔信.....有玩開一定知無可能那個價
其實係唔明白點解大會會比人賣假野,
賣同人野OK, 但假野真的有點那個......
今年動漫節自己眼見超多老番,更見有不少人買{:1_202:}{:1_202:}

我地哩d買開見開緊係好快分出,點解可以比佢哋明目張膽咁欺人不懂,真係壞晒個名:53:
回復 23# ledmirage3100

今年真係香港之恥,會場賣老翻不特只,仲要加個神抄之塔。
其實每年都有老翻賣架啦,不過今次特別多大熱貨啫:42:
:65:
其實真係每年動漫展都有兩三個booth都係賣假貨:70:
同人個邊我唔清楚無仔細睇
不過以我記得,賣假貨既通常係賣埋紙袋、刀劍匙扣、攬枕個幾檔:78:

其實假貨figure,figma,一睇個面相、上色甚至盒面印刷
都幾明顯下
但唔玩開又易中伏d既,買figure個d最好搵個熟行情朋友幫眼:36:
或者去返信譽好d既店鋪買/訂就最有保證:71:
其實我去個日,見到好微笑隻盔甲saber lily
同隔黎隻黏土雪初音

我已經知道,唉....又賣假貨:oh:

btw有d後悔當日無買隻playart改 raiden{:1_237:}