Toysdaily 玩具日報

查看: 4906|回復: 18

[分享討論] HT IM底褲退色

想問下最新既Mark VII會唔會有同樣既問題呢??
而之前Mark VI 或 Mark IV果d退色既主要成因係咩呢??
玩得多??display得多??
希望各位師兄可以分享下~thanks!!
不要被射燈光線"直接"照射,放在通爽既地方display,
有人會定時打蠟水,但要小心份量...
今次 mark vii 褲位似 mark v,相比 iv; vi 應該比較持久
今次 mark vii 褲位似 mark v,相比 iv; vi 應該比較持久  ...
tony2013 發表於 30-7-2013 11:59 PM

希望真係咁啦, 唔好退色呀~~~
今次 mark vii  ...
tony2013 發表於 30-7-2013 11:59 PM

小弟嗰隻放係無射燈無太陽照倒又通爽既位置,但都係變到呀媽唔認得嗰隻:49:。。。。。。
頭像被屏蔽
其實我建議HT應該將IM既紅色油開出黎賣
等我地可以自己補噴番上退色左色既褲度
一樽仔油+埋天娜水咪最多壹 ...
超港人 發表於 31-7-2013 01:03 PM

一陣個個唔識油衰左又可以再插ht……
Can I use the car wax (水wax, very thin) to wax the IM?
Any Ching tried it?
Thx.
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
睇黎就算係封盒收藏都要加防潮珠....
回復 10# 超港人

excellent, will use it.
Let me try on my MK7.
d人講果d咩唔好曬光,唔好乜唔好乜,加乜珠係多餘
我果臺mk3,mk4,mk6 都收藏得好好,咪一樣會退色,分別係退快d定退慢d
可能打蠟水係ok啦! 不過對我來講隻膠公仔要咁Q麻煩
一陣又要驚d燈壞,一陣又驚退色   所以我賣鬼哂去算
動漫HT display出來果D都變晒色
d人講果d咩唔好曬光,唔好乜唔好乜,加乜珠係多餘
我果臺mk3,mk4,mk6 都收藏得好好,咪一樣會退色,分別係 ...
lili 發表於 31-7-2013 10:43 PM

你講得正確,的確會變既係點都會變,我DISPLAY位有抽濕,全年冇陽光照射,一星期開唔到半個鍾LED燈,MK6都變左色,但同地方既MK4就冇變得咁多,MK5冇變TIM......我覺得似生產問題多D......
但郡氏透明紅效果唔錯,不過屈得勁會甩.....但其實底褲位唔特登屈佢,正常活動唔會甩....