Toysdaily 玩具日報

查看: 18821|回復: 85

[分享討論] 關於maketoys 建造派

請問一吓呢隻合體後有幾高,15吋嘅箱夠放嗎?
關節如何?初版同再版又有何分别?之後係咪有加武器?:64:
以而家呢個價值值嗎,色水好似膠咗啲啲。
關節如何?初版同再版又有何分别?之後係 ...
j.w 發表於 23-7-2013 09:09 AM

現在在公司不能準確量度, 但15吋嘅箱應該夠擺,只是有點壓迫吧。
關節我評價係A, 緊密非常, 可動大(對於可變合體大型玩具而言)。
初版同再版的分别在於,
第一, 由現實世界的工程車黃色變成忠於原著的綠色, 各花入各眼。
第二, 多了一個有護眼罩的新設計頭部可替換。
第三, 武器可合成巨斧, 原著沒有的, 又是各花入各眼。
第四, 多個變型和支撐位再出修正。
第五, 色水係膠咗D, 因為真係膠, 但有G1風味, 又是各花入各眼。
最後價錢唔知大大你講幾錢, 不過這不會入錯!

對小生來說唯一的最大缺點係......侵權.....可惜可惜! :42:
關節如何?初版同再版又有何分别?之後係 ...
j.w 發表於 23/7/2013 09:09 AM

合體後大約32.5CM左右, 因為左手較高. 關節良好! :71:

初版你是黃色版本嗎? 聽說腰附近位置做得不太好. :Q

綠色版就多個頭換, 同埋肩膀可拆#臂. :he:

依家咩價就唔知, 我當時買要26魚. 現在若貴少少都是值得去買. (只係純熟個人意見). :78:
放落擺12吋既master light house  diaplay box 啱啱好
師兄可以參考下:64: :64:

回復 2# ToyKnife

多謝師兄詳盡回覆,
回復 3# 可變戰士

Thank you師兄,現價30魚左右。。。咁,即是黃色是初版,綠色是第2版?
回復 4# a_c_e06

正呀!呢款箱都放到!
放落擺12吋既master light house  diaplay box 啱啱好
師兄可以參考下
a_c_e06 發表於 23-7-2013 11:13 AM

請問 j.w Ching 個箱係邊度有得買?Thank you!!

RE: 關於maketoys 建造派

回復 7# j.w

記住只係啱啱好(齋企)
所有揸槍同長武器既動作都唔夠位:64:
回復  可變戰士

Thank you師兄,現價30魚左右。。。咁,即是黃色是初版,綠色是第2版?
j.w 發表於 23/7/2013 11:43 AM

黃色初版, 分3盒出. :handshake:

綠色應該叫第2版吧! 佢得Boxset裝! :71:

過30魚就唔建議你買, 30魚樓下都可以考慮一下. 不過自己決定喇! :77:
回復 10# 可變戰士

多謝師兄回覆,睇過最平都要28魚,喺y拍睇有啲散買一set六合
有啲一個boxset ,未知是否一樣,同一公司,以上2款可差5魚
另請問何謂補件及海格力斯之怒??
呢隻 sad貨多嗎??
回復 8# freddyckk
唔明?
4樓個箱係a_c_e06兄的
回復  可變戰士

多謝師兄回覆,睇過最平都要28魚,喺y拍睇有啲散買一set六合
有&#21 ...
j.w 發表於 23/7/2013 01:23 PM

6盒裝係第2間廠整, 叫TFC, 未出Maketoys我買過, 不過最終都係放咗TFC出去要Maketoys, TFC嗰隻仲高啲, 不過真心覺得唔靚唔型囉! :42:

所以佢出空派我都唔會買. {:1_203:}

回復 13# 可變戰士

:Q
意思係有2間廠出呢只........:50:

搞咗咁耐,我而家先知係有2間廠出過..........:59:

咁係咪 maketoys 好啲呢{:1_215:}
回復  可變戰士

意思係有2間廠出呢只........
j.w 發表於 23/7/2013 02:04 PM

對啊! 所以你最好睇下邊隻啱你心意. :D

TFC就聽講比較可以柤玩, 高大一些. 但可能要買配件包. :(

因佢獨立包裝, 真係託一大箱嘢返屋企. :56:

Maketoys 身型靚, 觀賞一流! Boxset裝, 盒類似合金魂size! :71: