Toysdaily 玩具日報

查看: 8586|回復: 32

[玩具報告] EX合金 神勇飛鷹俠!!Gatchaspartan (補返comment)

呢幾日病左,雖然有食藥,亦返番工,個人都係無黎神氣咁:die:好不容易崖到4點幾{:1_234:},諗住收工快快躝返屋企休息,點知臨收工收到孤仔電話,話隻火鷹得,個人當堂醒晒{:1_213:},仲有效過特效藥,問你死未!

言歸正傳,呢隻怨念物對我黎講真係夢未以求,由小學係同學仔家見到後,一見鐘情。小學雞時的我當然無銀買,唯有成日借D意去同學仔屋企玩,到畢業做事搵到D,呢隻已經係天價神物,曾經試過上網bid,高追到5xxx都唔得:no:,以為同佢無緣,點知EX合金出返,立即落訂,無諗都唔洗諗!

外盒包裝好正今次唔似EX三一咁黑沉沉,用白色+閃令令字,隻機又colorful, 外盒我比100分。{:1_226:}

打開外面個套,入面用實物做封面,加上結合effect,我呢D 70後中到應一應!:shy:

可惜入面用返EX常用包裝,無張令令cover透明膠片,可惜可惜{:1_204:}

盒後面放置基座

簡單的黑白明說書,無什驚喜!:67:

每一架機都好令,可惜係雖然駕駛倉係透明件,入面座位吉左係敗筆。:blame:

1號機..........................
作為機頭又係老大座架,當然係我最愛,可惜我果隻浸線麻麻地,有時間真係要執執佢:what:

2號機..........................

2號機成架方程式跑車甘樣,前輪係結合時先翻後,再收埋前面兩個車呔蓋,都算Ok,不過我覺車型其實可以再形D,尤其足bumper果舊黑色野,如果薄D會好睇D。

3號機..........................

3號機無什特別,只是覺得機頭同機身大細差大遠,攪到機型不太好

4號機..........................

4號機我就very like.喜歡佢車型好(不知為什麼,我個人甚喜歡履帶車)車型同結合mode個樣又差得遠,(即係要攪少少野先去到結合mode.)
仲有係推起上黎,履帶著地果種感覺,一流(有D變態
:(

5號機..........................

5號機係肥仔,當然要好似做三行甘,有對鉗,又要摌下泥,可以接受。

大結合:blame:

見到結合個樣,真係有D想流涙,太感動。好在係office度玩,唔比老婆見到,以為我short左:he:
三角紙飛機甘樣,對於無愛既朋友眼中(如我老婆)一定覺得無聊,

我老婆直情講:無設計可言,麻麻地!

我強忍同佢對辯的衝動,用好平淡的語氣說:「所以先唔係太貴
:DDD" />D" />」 諗返起,剛才我的演繹實在太好,今次又過骨    perfect :he:

最後,無得講,這隻一定係我最愛的玩具(今年{:1_220:}

呢幾日病左,雖然有食藥,亦返番工,個人都係無黎神氣咁。好不容易崖!到4點幾,諗住收工快快躝返屋企休息, ...
Sapphire 發表於 12-7-2013 07:35 PM

Hi, Sapphire Hing, do you mind pick some photos on No. 5 top view ma, cos I got some question on my own No. 5, thanks really for your help ar..........:64:
請問大大可惜咩呢? :( :( :(

保重身體! {:1_220:}
sorry, some error occured because of the Cantonese Typing not able to be shown up
岡為70後的我,身同感受,
完全明白你的興奮:^
師兄靚相Good Post! 身同感受three!
因為我呢兩日都感親,昨晚也是狗沖出孤仔攞派彩!
講返隻嘢真喺正!等你Comment!

昨晚也玩到四點幾!

昨晚一齊收!

三角朱古力,高智方程式!

傷眼圖請諒!

似唔似?高智方程式?

updated...............................補返comment:(
回復 8# Sapphire

Sapphire大大,追完comment了!哈哈!五號機好形容,三行裝修機!咁V型同超力都有架咁嘅嘢!

昨晚合體左比老虎睇,佢也話你自已揾咭紙褶及油顏色咪得囉!我都冇出聲,掉頭走!
聽說比之前預期要小只30.6CM,合金成份??????有人可解答?
昨晚也玩到四點幾! 昨晚一齊收!
三角朱古力,高智方程式!
傷眼圖請諒!     似唔似?高智方程式?
快快 發表於 13-7-2013 12:15 PM

Lamborghini Veneno!! 男人的浪漫~:35:
其實一般男人都有好Q多㽼,都是女人唔明白的浪漫!
至少就算到現在,何是何地見到扭旦機,都有衝動踎埋去扭隻旦,雖然而家對扭旦裡的東西不感興趣,但扭旦個過程是條件反射,扭完,出左(隻扭旦),心裡舒服哂!仲有D攰(踎住扭)!
女人喺唔會明白的!!!
雖然我沒買,但支持都三角朱古力!!
其實一般男人都有好Q多㽼,都是女人唔明白的浪漫!
至少就算到現在,何是何地見到扭旦機,都有衝動& ...
快快 發表於 13-7-2013 05:45 PM

:71::71::71:
回復 14# Sapphire

Sapphire師兄保重身子,快D好返呀!