Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 七一遊行----踢走變態哀人

THX 小文兄。
Garycharm 發表於 2-7-2013 01:25 PM
為什麼你覺得警方的數字不正確, 警方數字66000, 港大中大數字8-10萬, 邊個係大話精一清二楚, 數字呢D嘢信則有不信則無, 我無要求你信警方, 而客觀分析是我既思維, 你唔鍾意可無視我, 我只不過睇唔過眼民陣假民主真獨裁, 河蟹一切反對聲音姐:!
為什麼你覺得警方的數字不正確, 警方數字66000, 港大中大數字8-10萬, 邊個係大話精一清二楚, 數字呢D嘢信則有不信則無, 我無要求你信警方, 而客觀分析是我既思維, 你唔鍾意可無視我, 我只不過睇唔過眼民陣假民主真獨裁, 河蟹一切反對聲音姐:! what 發表於 2-7-2013 02:24 PM

Mr. "What" ,  

It is not a disjunctive syllogism.

What 小文兄 anaIysis is:   I (gary) was saying that I don't trust the statistic, it doesn't means I completely accept what 民陣 told us.  

B.T.W. 你運用表情符號運用得很好呢,好有型啊~~  

regards

Mr. "What" ,  

It is not a disjunctive syllogism.
What 小文兄 anaIysis is:   I (gary) was sa ...
Garycharm 發表於 2-7-2013 14:46

你呢個魔術師真係渣豆, 人地識對住個 mon 就知你個心諗乜架 la 你都係返去再鑽研下學到可以隔位個 mon 就知人諗乜先再上黎 la :!

":!" <=== 型唔型仔 ar
為什麼你覺得警方的數字不正確, 警方數字66000, 港大中大數字8-10萬, 邊個係大話精一清二楚, 數字呢D&#2205; ...
what 發表於 2-7-2013 02:24 PM

我為什麼覺得警方數字不可信,先前已解釋了,可能你看不到。而民陣亦沒禁止我不相信其統計數字,所以沒被河蟹。
警方稱回歸嘉年華最高峰時有1500人

警方表示,在金鐘添馬公園的慶回歸嘉年華,最高峰時有1500人參與。
全港各界慶典委員會就稱,連同全港各區舉的行慶回歸嘉年華會,有22萬5千人參與。

22萬5千人 / 1500人 = 150
真係想問"警方",全港各區有邊 150 個慶回歸嘉年華會!!??全港十九區,點做一百五十個嘉年華會呢請問?
根本一般人沒有智慧與時間心機去判斷去分辨執政者既能力, 所以民主選出&#22175;既多數食屎, 不過係人民選出 ...
what 發表於 2-7-2013 02:16 PM

咁還是行番帝制好了,麻煩閣下找回愛新覺羅家族回來登基好了。。。一般人沒智慧,又請問如何界定一個人“有”和“沒有”智慧呢?我們要找個數學叻,定音樂好的人替我們選領導人呢?一或是年薪或身家過了某個數才可選呢?如果呢位人兄他朝失了業或破了產,係咪唔再俾佢投票呢?但佢真係有“智慧”既 bor……
咁還是行番帝制好了,麻煩閣下找回愛新覺羅家族回來登基好了。。。
hk小文 發表於 2-7-2013 03:23 PM
既然行番帝制, 愛新覺羅家族回不回來登基不是你我一般人可決定既, 又如果好似美國咁, 俾共和同民主黨(背後都係同一班人)你地選會唔會開心D因為有"真民主"
你呢個魔術師真係渣豆, 人地識對住個 mon 就知你個心諗乜架 la 你都係返去再鑽研下學到可以隔位個 mon 就知人諗乜先再上黎 la :!

":!" <=== 型唔型仔 ar
bbf1125 發表於 2-7-2013 02:58 PM

我硬係覺得你唔夠人o地型  loo~~~

呢個o岩你 D    --->{:3_134:}     

^O^
既然行番帝制, 愛新覺羅家族回不回來登基不是你我一般人可決定既, 又如果好似美國咁, 俾共和同民主黨(背後都 ...
what 發表於 2-7-2013 03:36 PM

答不上便顧左右了而言他。你連美國兩黨背後係同一班人都知,你諗定今晚上機去冰島定俄羅斯未?
答不上便顧左右了而言他。你連美國兩黨背後係同一班人都知,你諗定今晚上機去冰島定俄羅斯未?
hk小文 發表於 2-7-2013 03:48 PM
冰島/俄羅斯邊邊好D?{:1_226:}
hk小文 發表於 2-7-2013 03:48 PM

小文兄,辛苦了,
我唔夠佢講,都係返入去 ALE , bye ~~~~~:43:
小文兄,辛苦了,
我唔夠佢講,都係返入去 ALE , bye ~~~~~
Garycharm 發表於 2-7-2013 04:04 PM
人地連美國民主共和
兩黨係同一班人都知,直頭勁過斯諾登,我邊度有資格同佢討論&#21526;!一陣爆俾我聽什麼冰人計劃,邊度收埋隻麥加登我咪 pk!有民主,最大件事都係選舊屎出來,但還可以拉他下!無民主,一個姓毛既可以用十年整死超過一千萬人,催毀四千年道德文化!如果唔係死左,可能到今天仍“革緊命“!
小文兄,辛苦了X2!

昨天有用腳出來投票已經很好了!其他「什麼」人吃什麼就由得他吧!:51:
根本一般人沒有智慧與時間心機去判斷去分辨執政者既能力, 所以民主選出&#22175;既多數食屎, 不過係人民選出 ...
what 發表於 2-7-2013 02:16 PM

一般人沒有智慧與時間心機去判斷執政者能力?
依個論調,請問你有咩野論據去支持你既講法?
得你一個可以判斷到邊個人有能力去判斷執政者能力?

可能民選都會食屎,但由阿爺派黎既就一定食屎。
你會選擇可能食屎,定係一定食屎呢?

機長同船長根本唔可以比較,政治無標準考試,但機長/船長有。

遷就一下你既論述,其實機長/船長參選既人都有正式資格,都未嘗唔可以咁做。

有錢佬請司機,都係佢既選擇,但唔會選擇一個無車牌既。
正如我地想要投票,都想投一個有民望既人,一係就開放畀所有人參選,但一定唔會係畀幾件無牌友黎畀我選擇。
Garycharm 發表於 3-7-2013 14:52

你個魔術師用奄眼法出埋呢d 假圖係騙唔到我既, 得果6萬幾人點會條龍咁長 ar  {:1_218:}