Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 七一遊行----踢走變態哀人

認受性無意義?

咁大件事?

願聞其長。:77:
揀錯舊屎黎食...
都係自己揀自己負責
比人質你食屎係被迫既...
而家有個機會你 '試下自己揀'
你竟然話 '唔揀啦睇死你班人都揀錯架啦都係屎架啦'
傻的嗎 ?
回復  hk小文
認受性在現今的世界已經毫無意義,
美國的奧巴馬沒認受性嗎?
施政及政策也不是被反對派推倒 ...
超音 發表於 29-6-2013 06:21 PM

認受性只是施政其中要點,施政要順還要掌握民意,控制傳媒,九七前一樣不是普選,點解班鬼佬可以搞到香港人貼貼服服,因他們起碼控制到後面兩樣,大家有眼見,自董建華開始,香港政府掌握的所謂"民意",十次有八次也是錯的,甚至懷疑他們究竟是不是在調查香港"民意"的,定去了深圳調查香港"民意",因而導至每每開始只是小小的問題,後來發展到極大反彈的!教你懷疑那班高薪行政會議成員,是白支薪的!最新例子便是那個勞什子"狗在香港"活動,甚麼找班少年跟住架白車出動,真係諗那個白痴,批那個 on X!!!

回歸十幾年,建制派資源多到洗唔晒,為甚麼他們造不到一份"香橙日報"出來抗衡"蘋果"呢?有銷量而又可以為政府政策護航的呢?究竟呢十幾年,建制派拿了咁多著數,又做了什麼呢?別說政府令你們只有辱、沒有榮!十幾年下來你們連一個"梁家傑"級數的議員也弄不出來,你們夠膽不靠班阿婆阿伯嗎?他們最成功就是令到香港人,開始對"愛國愛港"呢四個字反感!!!!

有認受性,當有人出來反對,你起碼可以拿自己的選票壓回對方,不像現在,三樣都無! 每次一遇反對便只有縮,什麼也造不成!

至於美國,共和黨班人今天的反對,幾年後大選便要還了。
民主同世界和平一樣只係口號, 根本係超現實,"真正"民主根本從來未喺人世間出現, 將來亦唔會出現, 因為民主根本反人性
民主同世界和平一樣只係口號, 根本係超現實,"真正"民主根本從來未喺人世間出現, 將來亦唔會出現, 因為 ...
what 發表於 30-6-2013 01:09 PM

咁行番帝制好嗎?愛新國羅後人重登帝位,一統江山?民主制度不是最好,和阿媽是女人沒分別,正如係人都知資本主義有問題,但無人會痴線到去行共產主義!民主制度是一套最適合現在社會的制度,卻是可以肯定的!民主制度中的瑕疵,便只能靠人類自行改善。民主不是完美的制度,邱吉爾說:「民主是最壞的政府形式,除了其他所有的形式都試驗過之後。」意思就是,民主沒有最壞,獨裁(Dictatorship)變成專制(Totalitarianism),專制又惡化為暴政(Tyranny),都更壞更壞。
最重要係呢班不知廉恥 !  {:1_216:}
警方稱回歸嘉年華最高峰時有1500人

警方表示,在金鐘添馬公園的慶回歸嘉年華,最高峰時有1500人參與。
全港各界慶典委員會就稱,連同全港各區舉的行慶回歸嘉年華會,有22萬5千人參與。

22萬5千人 / 1500人 = 150
真係想問"警方",全港各區有邊 150 個慶回歸嘉年華會!!??

真係人唔笑, 狗都吠!!
警方稱回歸嘉年華最高峰時有1500人

警方表示,在金鐘添馬公園的慶回歸嘉年華,最高峰時有1500人參與。
...
hk小文 發表於 1-7-2013 09:35 PM

警方宣稱,下午2:30- 5:45 期間有 33,500 人自維園出發參與遊行。....很有意思的數字....
.請留意,當日維園共開放了兩個、每個闊約 20 尺的出口給遊行人士。按警方說法:33500 人出維園共要用 3小時15分鐘,即是說每小時有10307 人離開維園,每分鐘有171.7人,每秒鐘只有2.8人
。今日個個又晒又淋雨,兩個闊闊的大門口,每秒鐘只有1
.4慢慢行出o黎?!個個排隊玩火車捐山窿呀?!

DKLM ,報細數
報L 到咁 L 蠢~~:67:
因為,政府D人個腦響SF到。:DD
民主係咪好過唔民主,真係食飯同食屎既分別。
我就鍾意食飯,有得選擇,選邊個都好,最少係自己選出黎。你地鍾意唔洗選擇,迷上硬食人地舊屎,我唔怪你,但你唔好迫我同你一齊食。
好公平,只要全香港,真係想食屎既人多於想食飯,我無說話好講。
但明顯係想食飯做人既,遠遠多於只想食屎既狗。

普選特首,即使佢最後令我失望,都係自己選擇,話畀自己聽下一屆要再睇真尐,唔好畀人呃。
但依家既環境,只係點都要食屎。
你想我食屎,唔通我仲同你客氣咩?
警方宣稱,下午2:30- 5:45 期間有 33,500 人自維園出發參與遊行。....很有意思的數字....
.請留意, ...
Garycharm 發表於 1-7-2013 11:34 PM
你唔信警方係要信收美金既民陣隨口UP既數都無法
你唔信警方係要信收美金既民陣隨口UP既數都無法
what 發表於 2-7-2013 12:55 PM

原來唔信警方,就代表相信民陣?請問這是什麼思維?不說這點,難道你認為警方的數字會正確?
原來唔信警方,就代表相信民陣?請問這是什麼思維?不說這點,難道你認為警方的數字會正確?
hk小文 發表於 2-7-2013 01:07 PM

THX 小文兄。:64:
民主係咪好過唔民主,真係食飯同食屎既分別。
我就鍾意食飯,有得選擇,選邊個都好,最少係自己選出黎。你 ...
果汁先生 發表於 2-7-2013 11:55 AM
根本一般人沒有智慧與時間心機去判斷去分辨執政者既能力, 所以民主選出嚟既多數食屎, 不過係人民選出嚟食屎責任歸選民, 而選民就每次都好開心諗食屎係自己揀唔係人迫你食屎,但食屎既本質不變, 外行人選內行人, 不會有好結果, 唔信不如下次呼籲一乘客一票選機長/船長睇吓有無人敢坐飛機/船:ar: