Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 10月 G.F.F.Metal Composite 重高達Mk-II (新自護Ver.) (官圖P12)

回復 6# 嘉朮美

除非佢改頭改頸..如果唔係都應該唔會入了...呢d極品我一隻就好夠了.同埋太大盒lu..:77:

同埋1002已完全滿足左gffmc比到我最滿意的要求.一向都好怕儲死一個系列..只會在系列中選擇某些有代表性的...已很足夠:71:
will Hong Kong Night version follow soon?
gundammsz010 發表於 24-6-2013 05:03 AM

99.9% no, becoz it's limited
上次重高瀨左野,應該都唔會訂住,不過這隻可以再版真係難得:love:
想問問, 故事中重高達MK-II曾經不是自護的嗎?
onlineman 發表於 24-6-2013 10:31 AM

應該是一開始就唔係,
係泰坦斯的,之後泰坦斯收左皮,比新自護拎左
onlineman 發表於 24-6-2013 10:31

聯邦軍泰旦斯—重高達Mk II —Z Gundam   駕駛員—露莎美

新自護—重高達Mk II— ZZ Gundam  駕駛員—波蕾
onlineman 發表於 24-6-2013 10:31 AM

話說响 Zeta Gundam故事裡頭... 露莎美駕著 Psycho Gundam Mark II 到亞古捷斯... 遇上 加美尤 嘅 Zeta Gundam 並發生激戰... Psycho Gundam Mark II 被 Zeta Gundam 擊中頭部駕駛倉戰敗... 露莎美戰死...

如是者... Psycho Gundam Mark II 嘅殘骸就留响亞古捷斯... 被新自護軍回收收複...

到 ZZG 故事... 殖民星墜落戰... Psycho Gundam Mark II 由 波蕾二 駕駛... 與 捷度嘅 MSZ-010 ZZ Gundam 同 波蕾 嘅 卡碧尼Mark II 進行戰鬥... 波蕾 欲以卡碧尼MKII與 Psycho Gundam Mark II 同歸於盡但失敗慘死... 最後 Psycho Gundam Mark II 被 ZZ Gundam 擊毀... 此乃 ZZG 中名場面「重力下的波蕾二」...

小櫻上
回復 52# 小櫻

麻煩各位. 一直無完整睇Z, ZZ, 跟唔上咁多機體.

似乎現階段模型配玩具, 是Z系列比較齊全, EFSF舊版比較吸引.
对....最最最担心系写住店头贩卖......哎 虽然已&#3 ...
棋仔 發表於 22-6-2013 02:42 PM

Bro 棋, Buy la :75::75::75::75::75:
幾年前超級好價無入,終於等到
leawong 發表於 22-6-2013 05:46 PM

69x ?? :78:
都知道一定會再版,冇想過咁快
wingsiu 發表於 22-6-2013 09:02 PM

#1007 Coming Soon ~:78:
好想睇下再版有咩唔同
gominggo 發表於 23-6-2013 12:00 AM

Price ~
will Hong Kong Night version follow soon?
gundammsz010 發表於 24-6-2013 05:03 AM

Hope so :78:
十分期待

回復  gundammsz010

會都可能是"暈"限
Kolzz 發表於 24-6-2013 09:24 AM

Re-issue is ok la , which method never mind, no need to "eat" "fry" price is ok :78:
我覺得未必會再販多次hk night ver, 始終hk ver 點都係特別版, 再這笨大肯重出多次普通版重高及未來 ...
bryankai 發表於 24-6-2013 09:34 AM

Not Agree

坐艇, but not Bandai 坐艇

已經情置義盡 ??

what this ?? bandai is our parents , friends ? teachers ? Boss ?

Bandai is a company for "earn money" only