Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 續報 Evolution 磁石+鐵+膠機械人: 7月27更新p.16: 巴拉達/大馬神/鐵人28FX/Neo三一..

其實佢D機械人外型幾好睇, 只不過大家接受唔到佢既變形方式.....
其實佢D機械人外型幾好睇, 只不過大家接受唔到佢既變形方式.....
玩具Joe 發表於 1-3-2014 11:08 PM

這間嘢真係毫無誠意,連關節都費事去諗,就咁用ball joint 磁力搞掂丶真係慳水又慳力,有C兄仲話新意思,活動大增,唔係話,攪到隻隻周身ball ,其實咪有係求求其其了事:42:
總是覺的很不穩固..... :55:
或者咁講哪, 佢用一D新方法 (其實都唔新) 去解決左一D傳統設計上既問題, 只不過消費者未必接受得到, 如果佢定價低返D大家可能會無咁嬲, 嘻嘻!
或者咁講哪, 佢用一D新方法 (其實都唔新) 去解決左一D傳統設計上既問題, 只不過消費者未必接受得到, 如果佢 ...
玩具Joe 發表於 1-3-2014 11:31 PM

同意!!其實佢出D機體都唔係咁差, 起碼冷門嘢佢都肯出, 只係個價格嚇怕人啫! 小弟都有買金剛飛天鑽(豆釘舊版), 百變龍, 光速電神, 嚟緊佢隻銀河旋風, 太空保衛者(小弟已經有大和同笨大版, 不過都想買呢隻)都會買, 六神就要睇實物先考慮
絕對系趕客的設計
絕對系趕客的設計
金魚光1 發表於 2-3-2014 01:48 AM

無錯,好記得之前有某一隻合金魂背後多幾個螺絲位,都比人插,這間廠之前出的光速電神,有C兄post 過背後相丶嘩恐怖到見有十幾個ball ball 位{:1_206:},你以為隻隻都係(金剛飛天鑽咩),難到這樣還接受嗎?我們的要求不是跌到這樣田地呀?真可悲。{:1_229:} 同樣不是錢問題,值得既,我會慳係其它地方儲定錢,不值既如(毫無誠意,求其),送給我都不要,因為地方有限,拿上手都眼火爆,這間廠糟蹋了很多我想買合金,糟蹋licenses。

最後送上允光首歌給這間廠光速電神,,,我咪埋雙眼數波波,如要數埋有千萬個:54:
Dynamite Action 好似無標榜話係合金玩具....除左個 ball joint....
玩具Joe 發表於 1-3-2014 11:02 PM

咁想問一問嗰名用(怒濤合金),,,,,,合金代表什麼呀?{:1_210:}
咁想問一問嗰名用(怒濤合金),,,,,,合金代表什麼呀?
柴灣20座男孩 發表於 2-3-2014 12:16 PM

這位ching ,題目的‘怒濤‘兩個字是我開post當時用來形容這家evolution一次性連續公佈開發機械人玩具。‘合金‘兩個字則是當時公佈時我個人以為是合金。後來(印象中,當時厂方是有文字上的誤導),後來廠方的詳細資料說,合金金原來是那些磁石關節。。。。。不好意思,令你誤解。
無錯,好記得之前有某一隻合金魂背後多幾個螺絲位,都比人插,這間廠之前出的光速電神,有C兄post 過背 ...
柴灣20座男孩 發表於 2-3-2014 09:06 AM

ching, 不過,我都明白你的感受,我也非常痛心d license給它浪費了。加上定價又超高(以膠+磁石球來計)。都是嗰句,個post開出來然讓各位多些其他廠的玩具看看。(我只買了他們的 光速電神,你看我舊報告就知道我有多不滿。。。但沒辦法,鬼叫冇其他廠出咩。。。。冇得食又肚餓的時候,豬扒豬潲都要殺啦:-D)
這位ching ,題目的‘怒濤‘兩個字是我開post當時用來形容這家evolution一次性連續公佈開發機械人 ...
gazza1211 發表於 2-3-2014 12:23 PM

明白:78: 標題就唔好帶有合金字樣了,好易令人誤會,anyway 如接受,全膠及質素,就0K啦,但我就,,,免啦:oh:
有競爭唔係唔好,但你出到咁....趕客 + 自己攞黎衰!:47:
ching, 不過,我都明白你的感受,我也非常痛心d license給它浪費了。加上定價又超高(以膠+磁石 ...
gazza1211 發表於 2-3-2014 12:37 PM

明白,都係嗰句,恨鐵不成鋼,我唯有慢慢等其它廠出光速電神,百變龍,,等等:56:
光睇造型其實都幾靚
玩具Joe 發表於 1-3-2014 11:08 PM

幾好睇?單係隻J9,我隻幾十蚊既群雄都好過佢啦。隻太空保衛者,同笨大嗰隻一拍埋,真係垃圾級別....