Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 賓賓賓大阪之旅(UPDATE 至 DAY 3.2.2)(已在 1# 加入索引功能,唔駛轆得咁辛苦啦)

很懷念...很懷念...日本自由行....:71:我一定會睇晒
序言

因今次大阪之旅玩得極開心,所以要即刻同各位網友分享

係 TD 出玩具報告就出得多,反而寫遊記就 ...
benbenben4213 發表於 5-6-2013 21:55

其實我都冇乜比過意見你 :(

我亞嫂肯比你單拖去 denden town 就知佢玩得好開心 la 你好快就有下次架 la :$
Day 2

陽光燦爛的日子

因環球影城 0930 就開,為免唔夠時間玩,所以 0630 就起身準備

0730 就到酒 ...
benbenben4213 發表於 5-6-2013 21:56

我要多d 囡囡相ar :63: :63: :63:

支持Ben兄分享,小弟黎緊月尾都過大阪行轉{:1_205:}
聽到你講spiderman會暫休我都有d失望{:1_201:}
不過想問問,因為我係零晨機飛去既,諗住第一個地方就係去環球,唔知有無地方處理d行李呢?麻煩曬?:64:
支持Ben兄分享,小弟黎緊月尾都過大阪行轉
聽到你講spiderman會暫休我都有d失望
不過想 ...
timothy276217 發表於 6-6-2013 11:53

零晨機出到難波or 梅田都係約 8:00 我提議大大你可以先去酒店放低d 行李先, 如行李唔多你都可以選擇放係車站的 locker, 係南海難波同埋 JR 大阪站都有好多唔同 SIZE 既 locker, 但要注意如係日本假期或星期五六呢d 時間好多時 d 大 size 既 locker 都好 full 未必有 :64:
{:1_208:}好野....大板賓走行....大成功
回復 20# timothy276217

個人覺得環球已可能有點舊..所以平日去人流唔會太多..即使唔買fast-pass.早上入去都可以於6:00pm前玩得晒應該要玩既野.....所以唔洗太心急:77:
零晨機出到難波or 梅田都係約 8:00 我提議大大你可以先去酒店放低d 行李先, 如行李唔多你都可以選擇放係 ...
bbf1125 發表於 6-6-2013 12:25 PM

多謝bbf兄你既意見{:1_227:} 因為小弟就係星期五去,所以怕locker full:42:
回復  timothy276217

個人覺得環球已可能有點舊..所以平日去人流唔會太多..即使唔買fast-pass.早 ...
老文 發表於 6-6-2013 01:08 PM

Ok thanks 老文兄, 小弟會留意啦{:1_220:}
支持Ben兄分享,小弟黎緊月尾都過大阪行轉
聽到你講spiderman會暫休我都有d失望
不過想 ...
timothy276217 發表於 6-6-2013 11:53

tim 兄會住邊度?

誠如 bbf 兄及老文兄講法,落機後可先到酒店 check in 及放低行李在 front desk 先,轉到再過去都未遲)

如你住在難波、心齋橋、梅田等一帶,坐地鐵轉 JR 好方便,車程都只係 40 分鐘左右

你可去環球影城官網,睇下當日開、關門時間,同埋當日有無燈車巡遊(通常在關門前一個鐘),理論上唔買 FAST PASS 都一定玩得哂,所以慳番D 留黎食左佢好過

除左會員有生日優惠,亦可考慮購買大阪一或兩天周遊卷,其中有環球影城入場卷COUPON,可平 200 YEN(不過呢個優惠有好有唔好,至於點用法請繼續留意往後遊記嘞:he: )
我要多d 囡囡相ar
bbf1125 發表於 6-6-2013 11:40

老虎在旁,唔咁亂影呀,得個幾張
tim 兄會住邊度?

誠如 bbf 兄及老文兄講法,落機後可先到酒店 check in 及放低行李在 front desk 先, ...
benbenben4213 發表於 6-6-2013 03:42 PM

喂!!你都開左好多題未開估喎!!!:blame:
你唔好陣間瀨低一兩個唔講我實插實你呀!!!
做咩要著住件肉色衫?? (真係唔明好想問清問楚icon)

做咩要著住件肉色衫?? (真係唔明好想問清問楚icon)
sundaydriver 發表於 6-6-2013 04:08 PM

日本某樂園都係咁,我都唔明點解?
怕曬親?
日本某樂園都係咁,我都唔明點解?
怕曬親?
chlycab 發表於 6-6-2013 04:48 PM

怕睇蝕左。。。:78:
老虎在旁,唔咁亂影呀,得個幾張
benbenben4213 發表於 6-6-2013 15:55

渣豆仔 {:1_209:}{:1_232:}

咁denden town 果到有囡囡 la {:1_221:}