Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Another version of RoboCop??

回復 87# ivykwong1997

讚成呀師兄 !!
我自己又唔太理佢係咪"回應FANS訴求", 講真咪又係marketing手法~ XD
大把公司講自己以港為家, 真心為 ...
jeffloh 發表於 3-6-2013 02:00 PM

我覺得似係出robocop 2,唔同色的甲,唔算同款。
老實, 今次小弟真係好好彩...

Murphy個頭細個已經唔鐘意, 所以對只訂齋版既我影響不大...:78:

但認同一點, 呢頭開訂, 果頭話你知我仲留有一手玩你架傻仔呢個做法有保留...{:2_303:}
我覺得似係出robocop 2,唔同色的甲,唔算同款。
mushroom 發表於 3-6-2013 02:18 PM

我相信唔係Robocop3版先有, 因為演員是不同的人. Robocop2太耐無睇唔好記得同robocop1在造型上有咩分別了.
我相信唔係Robocop3版先有, 因為演員是不同的人. Robocop2太耐無睇唔好記得同robocop1在造型上有咩分別 ...
jeffloh 發表於 3-6-2013 03:35 PM

我都只係記得顏色有分別......
我相信唔係Robocop3版先有, 因為演員是不同的人. Robocop2太耐無睇唔好記得同robocop1在造型上有咩分別 ...
jeffloh 發表於 3-6-2013 03:35 PM

我都冇晒印象套甲第一同第二分別

第一集尾段好長都冇戴番頭盔,第二集至出现素颜坐電椅塲口,兩集套甲顏色唔同,第二集帶藍色,另外可能1:6原故,我發現大俾鎗格打開方法HT走精面,同原設不同
ROBOCOP 1,2集套甲基本上冇乜分別, 分別主要係顏色,
(道具方面第2集做得更smooth,冇第一集咁粗糙)

不過第2集追加 右臂多左個功能, 老鼠仔有個mon可以彈出黎....
回復 87# ivykwong1997
絕對認同師兄所講, 並不是想要 "Another version"
第一集尾段好長都冇戴番頭盔,第二集至出现素颜坐電椅塲口,兩集套甲顏色唔同,第二集帶 ...
chungyuihing 發表於 3-6-2013 03:56 PM

1:4?

.................................
但呢個ver2又係乜鬼版? 如果係動漫版,即叫人咪旨意定,ht真係要講明幾時公布資料以釋疑慮
但呢個ver2又係乜鬼版? 如果係動漫版,即叫人咪旨意定,ht真係要講明幾時公布資料以釋疑慮
wiswis 發表於 3-6-2013 04:46 PM

可能係只有頭雕沒有甲版.............
唔記得邊集, robocop比個細路"陰佢", 之後比人支解o左, 不如出呢個version啦~ XD
回復 100# mushroom

儍咗,1:6至真,自己就掙扎於大细比例間,最後訂左HT
回復  mushroom

儍咗,1:6至真,自己就掙扎於大细比例間,最後訂左HT
chungyuihing 發表於 3-6-2013 06:28 PM

我就係鐵同唔鐵, 唔知EB有幾多鐵。

當然1:4就佔太多空間。