Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Another version of RoboCop??

今次HT 真係用了七傷拳打EB !
今次HT 真係用了七傷拳打EB !
DJ.tommy 發表於 2-6-2013 11:39 PM

如果佢呢集有埋真人頭, 咁就七傷。

當然呢招引我地留情入第二輯, 無錢入EB, 呢招都好絕。
EB 1:4 真係要太多空間
只係講個盒都唔知點儲好
EB 1:4 真係要太多空間
只係講個盒都唔知點儲好
SNAKE.7 發表於 3-6-2013 12:21 AM

個盒我可以當係十盒神話的位, 我估。

但display就霸了我很多位, 若有的話。
回復 70# mushroom

部警車應該幾難, 要同Ford買版權
仲要得Robocop先有警車拉花, HT應該唔會咁落本
又出呢一招.........................
無錯無人攞支槍迫我去訂,訂都係鍾意先俾錢⋯但我啱啱交低二牛訂PS3你就即刻話就快出PS4!! 打對手時都諗下啲客嘅感受吖?要知道呢個時代咁多嘢玩,要放棄一個玩開嘅牌子係好容易嘅事,看HT近排幾隻質量及誠意不斷下降,希望HT好自為之。
無錯無人攞支槍迫我去訂,訂都係鍾意先俾錢⋯但我啱啱交低二牛訂PS3你就即刻話就快 ...
merrygo 發表於 3-6-2013 12:18 PM

認同你部份講法……但近幾隻質量下降就唔明你講緊邊幾隻? 我收左貨嘅BW, Loki, thor 都好惦,無sad…未收到嘅mark 7 同無買到嘅agent,狼人都好正喎!!!
認同你部份講法……但近幾隻質量下降就唔明你講緊邊幾隻? 我收左貨嘅BW,Loki,thor 都好惦, ...
Pixiv 發表於 3-6-2013 12:52 PM

佢會唔會係講緊ROADBLOCK同默劇JOKER個D呀?一隻俾人話似少林搭棚大師,一隻就俾人話最少配件既DX:(
佢會唔會係講緊ROADBLOCK同默劇JOKER個D呀?一隻俾人話似少林搭棚大師,一隻就俾人話最少配件既DX: ...
夏金城 發表於 3-6-2013 01:20 PM

隻roadblock睇完實物真係唔似樣,會改啩
無錯無人攞支槍迫我去訂,訂都係鍾意先俾錢⋯但我啱啱交低二牛訂PS3你就即刻話就快 ...
merrygo 發表於 3-6-2013 12:18 PM

同意師兄講法. 講真任何野都有一個限期, 等於買iphone5知道將來一定有Iphone6, 買ps3知道一定有ps4等, 將來一定有新型號去取代舊款. 只係估唔到咁快姐...

講真EB又唔係早幾日前先公佈出robocop, 頭雕相更一早post了出來 (雖然睇唔到個樣), HT出呢款robocop時, 如果真係想"睇住黎打", 應該一早就加埋頭雕上去吧. 佢唔跟都算, 因為講真有幾可會display個頭. 最唔同意HT的做法是太早公佈"another version", 等於apple唔會開訂iphone5過幾日就立即公佈好快有iphone6一樣. 試問邊有人咁做生意嫁...

另外我認為1/4同1/6始終是2個不同的market. 好似有好多師兄都講"1/4太大, 無位display", 即係出幾靚都唔會買. 有d人就可能喜歡大件的, HT無1/4只好買EB等. 所以我又覺得如果HT真係想追打EB, 好似幼稚o左少少. 如果真係要搶客, 不如實實在在地做好自己figure, 加快派貨時間, 唔好下下等一年仲好啦...

利申: 已經無玩1/6figure好耐, 手上只有last一張1/4batman單
回復 86# jeffloh

其實最離普係, 佢話回應FANS訴求, 先出隻ANOTHER VER. 有人樣.

FANS的訴求係, 而家呢隻要有人樣呀. 唔係要ANOTHER VER.
同意師兄講法. 講真任何野都有一個限期, 等於買iphone5知道將來一定有Iphone6, 買ps3知道一定有ps4等,  ...
jeffloh 發表於 3-6-2013 01:34 PM

HT應該有一個想法,可能根據以往經驗,第二集無第一集咁好賣,所以留返D獨有原素俾第二集,等我地買埋。
回復  jeffloh

其實最離普係, 佢話回應FANS訴求, 先出隻ANOTHER VER. 有人樣.

FANS的訴求係, 而家呢 ...
ivykwong1997 發表於 3-6-2013 01:49 PM

我自己又唔太理佢係咪"回應FANS訴求", 講真咪又係marketing手法~ XD
大把公司講自己以港為家, 真心為你, 最後都係搵錢姐~ XD 我覺得買野都係覺得價錢合理, 自己接受先買啦~ 不過真係唔expect咁快有"新款"

其實有d野, post之前再想想應該大約估到有咩反應/後果吧. 換轉自己是消費者, 昨天先用5000萬買o左3千呎大屋, 但過2日原來旁邊果間同一seller講, 5000萬原來仲跟埋車位, 你係個業主, 你會點諗喎....{:1_206:}
HT應該有一個想法,可能根據以往經驗,第二集無第一集咁好賣,所以留返D獨有原素俾第二集,等我地 ...
mushroom 發表於 3-6-2013 01:52 PM

我認為生產技術係不斷進步, 新的物料可以做出更好效果, 所以如果同一個角色有新版我係接受呀~ 不過我相信咁短時間就話有新version, 的確是令人懷疑同不滿的. 試問有幾多人可以"collect them all"