Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 請支持要求HT作出公開交待及道歉行動!!

既然你自己咁唔滿意HT,我支持你自己擺買,支持你自己去投訴,支持你自己向HT要求道歉,同支持你唔住!
其實你可以拍條片燒佢D product , 然後對住個cam 講出你既訴求

包你好快得到HT的回應

樓主小心比一眾師兄圍剿返
1~3問題等於一個答案=你有本事有骨氣既就唔好再買hottoys...冇人用槍指住你個頭入去訂

侯活遲早同呢個老細一樣:「我冇揸槍指你入嚟!」...相片來源:蘋果日報24/5寸得起 就係中環九記報導
1.貨期一拖再拖 (扼錢)
最紧要quality

2.員工不禮貌對待 (打7佢)
国外,没意见

3.貨不對板 (道歉)
有貨不對板要道歉,貨好过板,甘是否我地要补钱给HT??

只要不是太严重,还可以接受
講真吾like可以吾買,訂左之後吾like你放單出去有錢賺!
其實全世界真係冇乜toys company可以整Figures靚過HT,仲要基地喺係香港!食頭淡湯玩!
玩玩具為求開,Mark VII 我玩到停吾到!
樓主小心比一眾師兄圍剿返
1~3問題等於一個答案=你有本事有骨氣既就唔好再買hottoys...冇人用槍指住你個頭 ...
wing1123 發表於 27-5-2013 10:45 PM

好老實講頭兩條問題HT的確要正視
不過係咪真係呃錢先 而家係咪收左你錢話你冇訂先
至於態度問題 我都幫襯過HT不下十次
都冇受過不禮貌對待(可能係我問野一定會唔該前唔該後同生得牛高馬大啦)
至於貨不對版問題普遍存在與否 就要留待諸位定論啦
總之我係絕對唔讚成郁D就話打人嘅 而家你好好打咩?我真係好不安
希望樓主檢討
係囉!唔買咪無事囉!第一日買玩具咩!日本仔出既超合金,扭蛋合蛋周不時都同官圖有出入喇!又唔見你嘈!自己香港人出既小小野就鬧爆!唉!今次隻mk7出得幾好!睇得出佢係有心改,遲出無問題!最緊要靚,快出比你但問題多多咁點呢?慢工出細貨嘛!至於員工係成日轉人想好都幾難,但都係訂見一次,拎貨見一次,又唔係要你日日對住佢!同埋覺得受氣咪唔買囉!
頭像被屏蔽
回復 21# SaintMC
我都好認同HT仲有好多野要改善...我用上述報導唔係用暴力行為來形容HT...我係想用呢個報導呢個老細既唔憂做呢個衰態度....持住大把人食唔晒理你感受...
1. 商業社會, 太遲交貨, 你可先要求HT終止合約退款或賠償損失, 如果HT不埋, 可以試下向小額錢債庭申訴, 不過你要舉証HT拖延令至法官覺得終止買賣合約為合理判決及証明你因HT遲交貨而引致的實際損失.

2. 你有冇先向公司投訴員工待客問題? 例如向HT總公司反映及提供員工名字等資料?  佢地如果唔跟進先有足夠理據要求HT作出公開交待及道歉.
回復  SaintMC
我都好認同HT仲有好多野要改善...我用上述報導唔係用暴力行為來形容HT...我係想用呢個報導 ...
wing1123 發表於 27-5-2013 11:00 PM

我都係講緊樓主郁D就話打柒人嘅暴力態度
最緊要係以事論事 HT員工服務態度唔好係應該嚴加指正 而唔係企圖用暴力令人屈服

[img][/img]
多謝各位大大回應, 本人只為各位銷費者出聲, 如有不同意請見諒!! 忍得一件小事不出聲, 如果有十件小事呢? 就不是小問題了! 希望各位明白! 放棄玩HT Figure 就可以, 絕對有效, 但問題不在玩家身上! 有責任心的公司, 應該要對自己的服務及產品有誠諾! 希望大家都係對玩 Figure 有熱情同好, 能有更高的服務及產品質數!
頭像被屏蔽
員工態度問題我有諗過,toy hunters形式上只係香港區唯一一間代理hot toys玩具既店舖,技術上黎講唔係同hot toys掛鉤,衰d講句,唔鍾意就上sideshow訂啦,拍拍囉友就卸晒d責任{:1_222:}
不過好彩我未遇過態度有問題既員工:45: