Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Hottoys Ironman Mark VII:玩完竟然有點點後悔...

點影TONY正面睇都似猪光面!
ccwai640 發表於 27-5-2013 05:31 PM

豬光??死火,唔明添....
倒數第二張圖好正點.好像 Stark 拍雜誌封面.
luigi535535 發表於 27-5-2013 05:34 PM

多謝讚賞先,呢張無疑係今次影得最滿意的一張。

不過因為PS太麻煩了,所以便服TONY只有一圖流。:64:
拍埋之下Neca 嗰隻1:4其實一d都唔遜色
kenso23 發表於 27-5-2013 05:41 PM

NECA外型正,而且可以放心把玩,同樣好玩!
CATCAT 呢張影得個頭好正~~~
請問用左邊款body 呀~~
thanks~~~~~~~
E神 發表於 27-5-2013 05:44 PM

E神兄,用的是HT窄肩,不過要改頭至唔短頸,一樓已加說明。:64:
貓大可唔可以教下點爆地??
我鈕極隻腳都過唔到90度...鈕多d就成隻腳甩左出黎.....好彩冇斷野....
係 ...
hoho10120998 發表於 27-5-2013 05:58 PM

簡單嚟講,先取下左肶,再擺好上身及右肶的POSE,最後拍番左肶上身,記得要反開群甲嚟拍入去,否則一定爆花群甲。:64:
其它都不錯,不過為何面罩與頭盔的接縫那麼大?是要敵人把子彈從縫中擊入射殺TONY嗎?
矮子的鹹豬手 發表於 27-5-2013 06:01 PM

說的有道理,真心笑了。

師兄有無諗過重塗TONY頭呢,反正人人都說不像,相信師兄一定可以化腐朽為神奇。:$
呢隻真im係好正 線條一流
頭雕我覺得比睇版時更自然 都收貨
唯一覺得美中不足係有d細緻位無以前既上色水 ...
niknay 發表於 27-5-2013 06:16 PM

可能是成本的考量吧?加了官圖沒有的附件就係細節位偷雞??
HT有冇人覺得面罩對眼好大?我睇好多師兄嘅相都係咁覺得
rivaltat 發表於 27-5-2013 06:19 PM

戴左大眼仔。:DD
cat大, mk7 tony頭雕自組要配邊隻body
呢個tony頭少個joint, 屋企既body存貨都唔岩用, 會變短頸
SOPH. 發表於 27-5-2013 06:27 PM

要組便服LOOK要DIY,頂樓已更新說明。:64:
重未得閒拎 , 等咁耐 , 凍晒.....!
星月夜 發表於 27-5-2013 07:07 PM

夜夜病左兩日好番未呀?

快手攞貨,跟手玩自改啦,今次多左兩隻手,有排玩呀!

等您!:$
每個師兄啲圖都好靚!真係毒相一籮籮!
而小弟都好後悔,點解唔早少少出去排隊呢!
而家唯有睇住各 ...
qiy 發表於 27-5-2013 06:45 PM

小弟DAY ONE單排左四個鐘,有血有汗架.....
neca的性價比,冇得輸。
百龍天舞 發表於 27-5-2013 09:26 PM

NECA無疑係好正,但以HT MK7 VIP價14XX VS NECA 8XX,其實NECA唔算認真抵, 因為少野玩。:64:
影得好正~
我係訂街排既普通版....都唔知幾時先有得攞.....
猫兄D相毒死人了....好想 ...
小丙1018 發表於 27-5-2013 11:16 PM

街訂普通版,個人估計相信要到署假了....
太正,個人頭,我覺得好似真人,点解d 人話吾似
唔知有無師兄覺得隻HT MARK 7著燈就變0左 " 鬥雞眼 " ?
ryu00100000 發表於 27-5-2013 11:42 PM

小弟影相時用了1/100快門,所以眼部光亮度不足,實物把玩無事的,放心。