Toysdaily 玩具日報

查看: 9922|回復: 38

[玩具攝影] [被遺忘的勇者警察] SRC迪卡度

小弟玩開美玩多d,開日玩post係首次,爛圖傷眼唔好意思:handshake:
SR合金的勇者系我一直都有留意,一來勇者產品本身少,二來勇者由細睇到大,尤其勇者傳說更加係最愛。今次派台的勇者警察迪卡度,本身機設就太大路無咩特點,人氣相對較差;一開賣價錢就離奇插水,出左幾日都好似無人提及。

開盒玩落其實一d都唔差,手感好,幾乎比GGG更大隻。(比例有問題?)
主要問題係機身以白色為主,睇落好似模型砌完未滲線,所以我手多多滲返d淡線係坑位度。

關節一如之前的SR勇者,可動性有保證,腳板可動幅度加大左,貼地更強。

GGG同加爾的上半身關節都係膠,但迪卡度的肩同肘關節都有合金成份。

武器兩槍一電棒,大基本。但我覺得分開兩支槍有點多餘,可動槍頭技術上應該做得到。

三機合照

我覺得SR合金迪卡度值得更多掌聲,缺點在於機設本身無咩亮點。
希望早日出泰丹.........:oh:
其實部野係吾錯,只係少件姐{:1_201:}
人氣相對較差
:unhappy:
回復 3# iamsamuel28

希望吾好出出下冇得出,至少捱到黃金勇者{:1_201:}
尼部野合金成份都幾高下~造型都五差~但系想五明會插得咁厲害
外型的確不錯,只可惜動畫敗了勇者!
希望早日出工程車系列

細個好鍾意, 但唔知叫咩名, 人氣仲差過呢隻...

希望會出消防車啦, 限定都好
希望早日出工程車系列

細個好鍾意, 但唔知叫咩名, 人氣仲差過呢隻...

希望會出消防車啦, 限定都好
yikching 發表於 21-5-2013 08:45 PM

工程車叫精裝勇者(港譯)
太少野玩啦 勇者主要變身�分體�合體 sr全冇。。。

出黃金勇者同 地球合體會買 其他唔會lu∼
回復  iamsamuel28

希望吾好出出下冇得出,至少捱到黃金勇者
wingieng1202 發表於 21-5-2013 08:22 PM

我要艾班查 :35: 限定又好點都好
同之前電童比 (聽聞gunbuster都好少合金?)
呢隻合金量其實好多……小腿腳掌內關節……好多合金
而家唔洗三魚真係超值過玩robot魂
另外亦鐘意佢個盒細易收藏
其實咁樣野做法都幾好,關節或者係腳版之類用合金,
其他地方係膠,擺POSE又易D,又可以腳踏實地,

尋日去開買BB沙煞比見佢個價都OK所以入左,
幾好玩,不過同大部份意見一樣,點解唔整可動槍呢?
之前話出的大贊加同龍捲呢:(
大贊加同龍捲
:help:
回復 13# iamfinethankuuu
還有一堆OG,點解正係出得古鐵夫婦:44: