Toysdaily 玩具日報

查看: 11380|回復: 11

[GUNDAM] PG處女作 RX-78-2 見笑見笑

對上1隻作品 事隔岩岩好一個月 第1次制作PG就奉獻左俾佢
制作時間比想像中多 大大舊件 果然唔一定特別好做 反而有唔少位都要注意
特別係果D所謂既軟性膠質地 磨到我HI HI
另外呢次都鑽左唔少洞 不過主要集中於白色既部件 其他可免則免

間色唔再作出太明顯既對比 輕輕帶過 期望係以舒服為目標

亦好配服當年笨大呢作可以開蓋既方式 好特別 不過唔少位置都係太實 好難打開 更甚可能要用死力先開到
所以完成之後 都唔太敢玩全開狀態 好怕會左花右花

今日時間比較緊張 未能可以影到拿發光劍既相 有機會再補:em89:
事源下個作品要準備第3彈既雙飛作品囉

去圖:em87:  不過影棚太細容納唔到如此巨物 見笑了:em89:

飛機上面果張紅色大水貼真係擺左個大烏龍 怪小弟英文唔係太好 唔知果句既意思 用錯地方 都係後期朋友講返 不過已經為時已晚:em87:

有樣神奇既係 手機影著燈眼果時 出現十字死光眼既特效 令我好意外XD 不過第2次用相機果時已經冇左果種效果 真係撞手神XD

RX87-2{:1_237:}

詳細的製作講解, 作品很扎實
謝謝大大的分享
nice work.  support.
{:1_239:}{:1_220:}{:1_221:}:D
回復 2# 歐叉獅子

打快快打錯左 哈哈哈XD
多謝各位支持XD
回復 1# 怨恭

可能當時手機的鏡頭沾有油脂,所以造成這個特效。
很羡慕CHING有此等技術!:handshake:

如此高質作品,不讚不可。:71:

攪到心郁郁又想砌番隻。
VERY NICE:shiny:
雙飛作品{:1_238:}

this big MS is not bad...
很高技術的作品. 正{:1_208:}
高完成度作品,支持一個:71:
好正呀師兄!多謝分享