Toysdaily 玩具日報

查看: 24616|回復: 95

[玩具攝影] 布魯斯韋恩的賈圖西裝 : 更新版 (再加圖)

布魯斯韋恩的卡圖西裝 : 更新版

人偶雖然都係玩具的一種, 但玩都要玩得認真, 玩得有要求.

實話實說, 昨日玩的BRUCE WAYNE小弟自己仍未滿意, 衫領, 衫腳, 褲腳位都仍然可以再打理得好一點, 所以今日燙褲, 加圖~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

上次玩Bruce Wayne Suit不甚滿意:

http://toysdaily.com/discuz/thread-206373-1-1.html

賽後檢討: 用錯頭雕了. 動漫版的BRUCE頭雕比例有一點不足, 配合用的頸亦不夠長, 小弟夾硬拉長了一點點頸項作補救, 但最後又變得夾口位過闊.

歸根究底, 還是要用DX12的頭雕, 於是上Y! BID了一個, 順道換鞋. 手型亦換了一對細小的.

而上星期KATO帥兄的更新版領帶亦準備好了, 取時帥兄幫忙修正了西裝外套肩位少少不平伏, 而且還附上擺POSE教學~

去圖:

最後用動漫頭+HOTTOYS BODY+HOTTOYS西裝比對一下

各位帥兄, 請請~

好靚.....想問下其實黎緊mark7個tony 頭雕可以另配素體同西裝嗎?如可以可以點樣配呢??
好靚.....想問下其實黎緊mark7個tony 頭雕可以另配素體同西裝嗎?如可以可以點樣配呢??
SIUDRAGON 發表於 9-5-2013 12:46 PM

當然可以, 配TTM 21加一般市售西裝便可.

真正推出MK7時肯定有一大班廠家推出合TONY用的SUIT, 放心.
當然可以, 配TTM 21加一般市售西裝便可.

真正推出MK7時肯定有一大班廠家推出合TONY用的SUIT, 放心.
catcat 發表於 9-5-2013 12:51 PM

正!謝謝師兄解答:shy:
完美的組合,加上cat大大D靓相,真係無得顶!
神级,請受小弟一{:2_280:}拜
好 fit 身~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
好 fit 身~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CAT你無買DX12?!無可能格!!
話你買咗兩隻就有人信~
點解要BID頭?
CAT你無買DX12?!無可能格!!
話你買咗兩隻就有人信~
點解要BID頭?
不肖生 發表於 9-5-2013 01:33 PM

隻DX12要玩得靚好花功夫,要改動漫隻杯面咀比佢用,加厚心口,改斗蓬,拆內膽收大肶。

反正對BATMAN無大愛(小弟從來的唔起心肝為屋企個三隻BATMAN認真影相,所以您揾唔到貓貓的BATMAN POST), 賣左佢算了。

點知比KATO毒完至發覺動漫頭唔夾,唯有BID過,齋頭。
完美的組合,加上cat大大D靓相,真係無得顶!
Premiumvip 發表於 9-5-2013 01:22 PM

多謝讚賞先。

師兄過獎了。

小弟上次係師兄post講過,其實不太喜歡這頭雕太病樣,如果小弟好似師兄咁,識油頭便好了。
回復 11# catcat
聽我幫ching 你retouch個頭上去,咁你咪唔駛再油過law.
神级,請受小弟一拜
figo2007 發表於 9-5-2013 01:26 PM

神級的是kato的西裝。拍好後睇相才發現,小弟擺pose可以再好一點
denniskwong 發表於 9-5-2013 01:31 PM

因為小弟對個波地做了小小改動,加上西裝真的好貼身。:64:
回復  catcat
聽我幫ching 你retouch個頭上去,咁你咪唔駛再油過law.
Premiumvip 發表於 9-5-2013 02:28 PM

師兄好強的p圖功力!:$