Toysdaily 玩具日報

查看: 13291|回復: 38

[其他] 睇完IRONMAN3有少少失望 (有劇透)!!!!

真正打鬥場面好少
大部份都係睇ironman係個天度飛黎飛去
多次出現MK42散開再同tony合體
中段tony james bond上身﹐自己一條友走去敵人大本營
連愛國者都冇開個一炮
最後大戰﹐個班ironman唔係自己撞去敵人﹐就係比人射左落黎
最後仲做埋煙花彈...{:1_206:}
有同感,尤其成個尾段高潮位我都好唔滿意,咁多套甲係威係勢點知用來打嘍囉,史上最大材小用算係今次,隻Igor仲要出來托一托杉就無用了,最後打一個大佬要換四,五次甲。重點係拍出來我唔覺得係敵人勁,我覺得係ironman廢。

不過差唔多全世界都話好睇,證明只係我問題,原來Ironaman fashion show就夠滿足大眾口味...
咁.... Ironman 係飛來飛去多架啦。 不嬲都少徙手打鬥, 玩爆炸場面架嘛
除左少打鬥戲份
基本上都OK好睇
但唔會再睇多次

有同感,尤其成個尾段高潮位我都好唔滿意,咁多套甲係威係勢點知用來打嘍囉,史上最大材小用算係今次,隻Ig ...
kevchan1103 發表於 2-5-2013 10:56 AM
ironman係avenger打得好勁
如果冇記錯

咁.... Ironman 係飛來飛去多架啦。 不嬲都少徙手打鬥, 玩爆炸場面架嘛
justice_wing 發表於 2-5-2013 11:01 AM
我又覺得唔錯喎(可能第二集太爛...)
其實大家睇IRONMAN, 最希望都係睇Tony Stark出黎攪下笑, 溝下女, 整下甲, 再著佢出去玩下(即第一集)
而到第二集, 因劇情關係, 變左因政治而做好多好悶私文戲交代, 而Tony Stark係套戲入面幾乎冇人理佢(個個要善後, 但佢又唔做). 雖然後面大戰連場都補唔返
到第三集, 模式有d似第一集, 普遍大家係滿意收貨的(除左有幾個唔make sense的地方如james bone上身, 心口有弦反應堆但又唔用佢黎同mark 42叉電等.其實中間入大屋查案, 我以為佢會整件豆泥版mark乜乜上身再入去打...)
總括黎講, 如果最後碼頭大戰係上映時冇係trailer痛睇過, 你入去先知有咁多ironman飛出黎, 仲唔激讚!!而點解出咁多IRONMAN都唔夠敵人打?係因為原著漫畫入面, Extremis絕境病毒真係好勁, 同埋電影開頭都有講Tony打完外星人訓唔著, 咪倣左好多唔同類類o既裝甲, 由於唔係戰鬥用, 所以咪冇一面倒囉~(可能一個IRON PATRIOT已經可能KO晒全部, 因為佢有炮....)
唔睇好過睇啊!{:1_200:}{:1_206:}
其實個大佬咁高溫,當D鋼衣豆腐咁斬,都仲覺得佢廢....:(
有同感,尤其成個尾段高潮位我都好唔滿意,咁多套甲係威係勢點知用來打嘍囉,史上最大材小用算係今次,隻Ig ...
kevchan1103 發表於 2-5-2013 10:56 AM

"重點係拍出來我唔覺得係敵人勁,我覺得係ironman廢。"  you hit the point  :$
今集重點係TONY STARK,唔係IRONMAN甲,第一次打這些病毒變種人唔夠打好正常。
如只追求D甲要越來越勁,這集可不用看。
我沒有覺TONY STARK廢。
其實個埋尾感覺好怪...
開頭Tony大大聲話保護Pepper, 最後Tony係俾Pepper救番... 想點{:1_215:}
講真一句, 我都覺得佢d甲係弱左0既, 不過又咁諗, 佢整到到d甲可隨時分體之餘, 仲可以快速係前或後拆開, d甲係強度方面弱左的確係無可口非, 但另一方面, 如果d甲唔係整到可以咁易分開, tony已經一早死左(睇過原作就知打左病毒有幾勁......), 就好似第2集mk-V功能一樣
好過第二集,不過都係好流。
滿大人係最敗筆。
愛國者閑人化。
MK42 越新越弱雞。
尾段ironman 大軍出塲,完全無表現,只係見到一件件甲被撕破。
其實我都有同感,不過公平D講,戲入便一直強調MK42係試作品,乜野武器都無.
愛國者救完總統唔返黎幫拖好有問題.

但我覺得呢堆甲係鋪排緊復仇者2會有件完美版MK42(43?)既出現.
這一隻是令人期望最高
但也是失落感最大的