Toysdaily 玩具日報

[其他] 睇完IRONMAN3有少少失望 (有劇透)!!!!

但復仇2 好似加了新角色, 無咗iron man
頭像被屏蔽
如果將Ironman一面倒無敵化(勁過雷神Thor好冇?)....大家又會嫌佢屈機~
依家將佢人性化....大家又踩佢廢柴~
諗諗套片嘅銷售對象唔只機械人動漫Fans仲有一家大細, 自然就唔會成套片由頭到尾都一大堆機械人喺度"焦焦焦兵拎嘭冷"咁死打爛打啦!(雖然我都想...)
如果拍到成套[國產零零柒咁]....大家會唔會滿意啲呢?

睇番轉頭~ 香港連拍一部大制作嘅科幻片(即使幾年前嘅Ironman 1)都無,
難得依家有套荷李活toy-based大片上, 俾些少銀兩支持吓入場開心relax番粒幾鐘有幾為難呀?
小弟愚見 (喜歡此片者慎入):
http://moviekevin.blogspot.com/2013/05/iron-man-3.html
我知大部分人覺得好睇,所以fans們不需急於辯護,實大把人同意你,只係如果有知音人都覺得此片有改進空間的話,大家不妨分享下...
但復仇2 好似加了新角色, 無咗iron man
savingryan 發表於 3-5-2013 12:21 AM

師兄, 資料來源是?
回復 20# audiokids
Avengers2未落實有羅拔唐尼
回復  audiokids
Avengers2未落實有羅拔唐尼
TsChoi 發表於 3-5-2013 03:51 PM

咁無 RDJ 就一定係無 Ironman? 換角色得唔得呢?
其實我冇講過tony太弱太廢
我只係話電影入面打鬥場面太少﹐唔夠精彩:cool:
Figure fans (IM fans) may not like this movie but general audience should like it.  It is still a very entertaining movie, Tony Starks is still very cool and funny and I actually like mark 42 as it is very much a humanize armor like Tony's best friend.  Looking forward to see a fully gear version of mark 42 to kick some ass in the upcoming avengers 2 (RDJ will sign up as long as Marvel shows him the money which I am sure they will).
頭像被屏蔽
回復 19# kevchan1103

作者完全講晒我想講的
本身我自己睇開漫畫,加上trailer的宣傳,所以我堅期待佢第三集會點演繹滿洲皇哩個角色,但結果竟然係咁.....我真係唔buy你最尾同我整兩條龍自稱就當係滿洲皇囉

何況你話tony有焦慮症又無加筆描述,最後比個靚仔講一講就無事,好牽強下

d甲又全部可有可無......隻愛國者仲衰.....

可能期望越大,所以失望越大
我身邊都無一個人係讚IRONMAN3, 極其量係話打BIG BOSS好睇過第二集果隻機械喪鞭......
好多人話今集係三集之中最搞笑, 我又完全唔認同, 滿大人果場簡直完全笑唔出, 第一集好笑好多
咁樣質數?? 票房勁過復仇者, 又真係太過份.......
我都覺今集IRONMAN係弱左D,一開頭Tony Stark打個木人幾下仲以為今集會多D打戲......失望!
我覺Avengers2會有IRONMAN,有留意今集片尾同Tony Stark講野果個係「變型俠醫」!
同時有IRONMAN每一集咁收得,雷神、美國隊長、變型俠醫不是太收得,一個字「錢」!你睇下中國個票房,一個星期已回本了!
剛睇,幾好睇,幾鐘意跌落水被件甲救返同tony被捉著半套甲打敵人,起碼有解釋到大家平手唔係一個超勁就打哂。成套戲悶場少都算幾刺激。故事就ok啦唔突出但都算流暢。大混戰對於一個不是專業玩具家我都ok接受,我反而幾鐘意為左打大佬而不斷換甲,照理mk7應該搞掂佢地,其它似係工程人機械人。不過果d中國元素就怪怪的。

mark 42玩具我估計會好賣,其它產品真係難講,包括IP。
不過又咁講,如果hulk咁勁可以打抵外星人但其實佢都係類生化人,如果比喻ironam打生化人即係打好多隻hulk唔知會唔會好過d...