Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 6" Ironman MK42 (Page 1) & Iron Patriot (Page 6)

更係多對手好啦。

而家42根本做唔倒電影中出右拳打地的pose,

永遠只可以右手出波,左手唔得。
回復  安杜力c

我同意, 多配件都係周圍放未必用得著, BAF Iron Monger真係令好多漫畫迷ML迷興奮, 始終B ...
Assassin 發表於 1-5-2013 08:50 PM

無法用真常方式出?why?
加幾個拳頭可以係同一套模出,完全唔會加新模成本。
我好想見返以前可以換手既6" IRON MAN FIGURE...
:help:
回復 32# avengers2012

我覺得 兩睇啦~~~ 有人中意多配件  有人中意有BAF   合成一隻的感覺

而玩具制作方面有無加成本呢樣野 我唔係行家我就唔知啦

不過就好似TF 而言咁~~有時唔係因為成本問題 而係好似因為有限件數的問題所以好多野個變形都有限制

而且我又成日都覺得我地只係消費者,又真係無咩BARGAINING POWER
人地出就係咁出 你大可以唔買 唔買一兩隻 擺唔到個爆地POSE 又唔死得人GE~
人地話係成本問題就成本問題GA LA
其實佢大可以出400$ 一隻 又多手 又有BAF 的FIGURE
咁你到時買唔買

我覺得係因為香港的特色係日玩同美玩都好多選擇~
而好多新入美玩坑的CHING 都會用玩日玩的語氣同角度黎評美玩

我自己雖然唔係玩好耐美玩
不過其實本身美玩都好少會送幾種手~~
上次IM2 果D 真係好SUPRISE (有當然係好)
不過其實以前的TOYBIZ ML 都無手送 ( 雖然有D 可動但係又無MUD 用的可動手)
而以前的HASBRO ML 更加係2樣都無=,="

最後  
我自己日同美玩都有
感覺係日玩 QC 好  多配件    不過擺唔得耐(好多溶膠/變色)  又唔好扭 真係得個擺字
而美玩呢   QC 唔多好    無咩配件  但好COME 擺  我放左幾年的ML 都唔點多塵同溶膠  而且玩又玩得開心 又好扭

所以呢
當美玩係美玩咁黎玩會好D
我絕對讚同各下嘅睇法!
回復  avengers2012

我覺得 兩睇啦~~~ 有人中意多配件  有人中意有BAF   合成一隻的感覺

而玩具 ...
安杜力c 發表於 1-5-2013 09:30 PM

消費者係就係無BARGAINING POWER, 不過唔鐘意都有權發表下MA??
次次講到美玩一定要跟從一個出售放法, 買/玩家一定要接受咁?? 何來會有進步呢??
況且都唔關美玩定日玩事, IRONMAN2 6" 已經送過幾款拳掌, 依家大家係希望IRONMAN 3 6" 可以再送!!

回復 31# 百龍天舞

咁又未必,孩佬要你犧牲其中一隻的一對手; 改造成另一隻的替換手=_="

最簡單的方法,每款賣兩隻;劏咗手背甲痴番落另一掌同拳!咁兩隻都有掌同拳各一對:DD另外無手的兩隻可以放埋一邊…哈哈哈

孩佬今次無死錯人,模係有但唔啤多對俾你;一樣大賣 {:1_220:} 無言……

當然識翻件就唔洗咁做,但我唔識><
回復  百龍天舞

咁又未必,孩佬要你犧牲其中一隻的一對手; 改造成另一隻的替換手=_="

最簡單的方法, ...
ChrisLamXYZ 發表於 1-5-2013 10:40 PM

每款賣兩隻??? 兩隻左手都係掌/ 右手拳頭, 咁有咩用???
回復  avengers2012

而玩具 ...
安杜力c 發表於 1-5-2013 09:30 PM

一直我都無當 Hasbro 係日玩。Hasbro 有幾偷雞亦心照啦。
問題係以前ironman2 有手有頭送,現在ironman3 無手無頭送,所以有點不滿。
明白要玩就要接受現實,今次隻monger都ok, 不過下次唔該唔好load埋ML出,獨立出ironman3 series 會好d, 起碼比多個右拳同左掌我

回復 38# gumng

仲未發覺42同愛腳者手掌同拳頭係相對?改一改就可以對調來用:71:

如果真想兩者都齊掌同拳頭,簡單咪每款買多隻!當然做多幾個步驟就唔洗入多兩隻,因為大家只係手背甲唔同;但手的設計其實一模一樣架:71:
剛在Shantin 斗入多了一隻mk42。
仲有兩隻mk42 & 3隻愛個者
avengers2012 發表於 1-5-2013 06:03 PM

我 6 點幾去到兩隻都冇~
回復  gumng

仲未發覺42同愛腳者手掌同拳頭係相對?改一改就可以對調來用

如果真想兩者都 ...
ChrisLamXYZ 發表於 1-5-2013 11:20 PM

顏色不相同,而且兩款都要多入一隻,兩個因素加起來更困難喎!
我 6 點幾去到兩隻都冇~
guy_spider 發表於 1-5-2013 11:32 PM

我大約5:30問職員,佢係拎了一箱出來,mk42 & ip 各有3pcs

nice IM! I like it most from my movie collection except the mk3 with Tony head!
actually this series i am most interested in Iron Patriot(comic Normal Osborn version) and Heroric Age IM!
nice IM! I like it most from my movie collection except the mk3 with Tony head!
actually this serie ...
Grimlock 發表於 2-5-2013 09:17 AM

Heroic age ironman & MK 42 超正。