Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 8月發售 SR超合金 真GETTER1 ( p10、p14更新)

只把眼白塗黑 有比較好一點,雖然眼珠還是大了一點
但是這是目前比較好一點的解決方法,等到貨後考慮這樣作
山口,EX,新世紀都有,呢隻如果插水先買,唔係就慳返,不過之前見FB KUUGA 開團,四魚一隻,齊12人落單,最後都唔成團,未出圖己經呢個反應..而家出左樣仲要咁既樣真係有可能3魚中{:1_203:}
行貨已派(PIC FROM FL FACEBOOK)

講真笨大如果咁樣成日要留一手,做埋d咁既衰野要人買補品..我一定唔會上佢檔.:53:

大家可以去睇下福記DISPALY先,.................啱啱睇過都係個頭出事...同埋肩膀太高....同原設.....D有出入......個頭仲好似細左DD........{:1_232:}
回復  redfish

面相是機器人的靈魂
眼睛是真三一的特色,氣勢沒了 多了份可愛
可動、塗裝作的再好. ...
til520102 發表於 29-8-2013 09:03 AM

眼珠大細這個不叫品質控制..
QC問題一般係指:小至水口處理,上色出界,漆面平整,關節松緊度;大至孖件,缺件等等

真三一眼睛應該係轉印或移印技術而唔係塗裝.批量生產時已經以此為模板.
祗要唔係印錯位等問題根本就同質量控制唔關事..
玩可愛大眼我洗鬼玩三一咩,笨大:53:
回復 336# tonylee12003

OMG:50: 原本官圖都覺得肩膀太高了,企起上來成碌野咁
QC問題一般係指:小至水口處理,上色出界,漆面平整,關節松緊度;大至孖件,缺件 ...
DSEMI 發表於 29-8-2013 01:48 PM

正解, 但好多人不滿件貨就有理無理都話 QC QC QC, 完全無設計同品管係唔同o野呢個概念
回復  tonylee12003

OMG 原本官圖都覺得肩膀太高了,企起上來成碌野咁
dasw123 發表於 29-8-2013 02:11 PM

高都唔係最緊要, 如果細返d會好好多lor.....雖然話設定手係長d, 但又唔應該大到咁, 不嬲佢出的玩具, 都唔係完全跟晒設定嫁啦, 我覺得今次跟左仲衰..
無聊小改: 左邊係改左的, 縮細了肩, 前臂延長了少少.....
大家可以等平貨啦∼∼{:1_208:}∼見到某舖日版賣3魚六草聽日到貨∼∼∼都話插硬
QC問題一般係指:小至水口處理,上色出界,漆面平整,關節松緊度;大至孖件,缺件 ...
DSEMI 發表於 29-8-2013 01:48 PM

呢到都真係好多人將QC兩個字當做萬惡既根源,但其實QC係乜?究竟係QUALITY CHECK?QUALITY CONTROL??還是QUALITY CONSULTRANT??根本就沒人去理.
回復 342# tonylee12003

求舖名
正解, 但好多人不滿件貨就有理無理都話 QC QC QC, 完全無設計同品管係唔同o野呢個概念
kinis 發表於 29-8-2013 02:16 PM

冇辦法啦,人總要揾個籍口來發泄下情緒噶
反正隻我玩得好爽,QC好,造型可動不過不失,又大隻又重手.使鬼理人地點講:p

回復 345# DSEMI
請問師兄有冇這誇張情況